Seimas pritarė 2023 m. valstybės biudžeto projektui, kuriame vidaus reikalų sričiai planuojama skirti 901,3 mln. eurų. Iš šios sumos viešajam saugumui numatomos rekordinės lėšos – 755 mln. eurų.

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, vidaus reikalų statutinių tarnybų pareigūnams, viešajam saugumui ir civilinei saugai ir toliau bus skiriamas ypatingas dėmesys.

„Šiais metais statutiniams pareigūnams skirtos lėšos pasiekė rekordines aukštumas. Nuosekliai siekiame, kad pareigūnai būtų aprūpinti šiuolaikiška įranga ir darbo priemonėmis, taip pat didiname jų darbo užmokestį. Ir kitais metais finansavimas statutinėms tarnyboms didėja, o tai prisidės prie daugelio problemų sprendimo bei valstybės saugumo didinimo. Statutinių tarnybų stiprinimas išliks vienu svarbiausių Vidaus reikalų ministerijos prioritetu", – teigia ministrė A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų sistemos statutinių pareigūnų vidutinis darbo užmokestis „į rankas" kitais metais turėtų didėti vidutiniškai 121 euru – dėl to vidutinis pirminės grandies pareigūnų atlyginimas pasieks 1,1 tūkst. eurų, o vidurinės grandies viršys 1,4 tūkst. eurų.

Numatoma, kad vidurinės grandies atlyginimų vidurkis atskaičius mokesčius Policijos departamente pasieks apie 1493 eurų, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente – apie 1495 eurus, Valstybės sienos apsaugos tarnyboje – apie 1410 eurus, Viešojo saugumo tarnyboje –  apie 1414 eurus, Finansinių nusikaltimų turimo tarnyboje – apie 1807 eurus.

Palyginus su 2022 m. patvirtintu biudžetu, 2023 m. Vidaus reikalų ministerijai numatyta skirti papildomai 93,7 mln. eurų.

2023 m. biudžeto projekte 26 mln. eurų papildomai numatyti statutinių pareigūnų darbo užmokesčio didinimui; papildomai 3,6 mln. eurų skiriama pasirengimui galimai radiologinei ar branduolinei avarijai Astravo atominėje elektrinėje. Dar 7 mln. eurų – VSAT ginkluotės atnaujinimui pagal NATO nustatytus standartus. Taip pat Lietuvos kariuomenė pasieniečiams planuoja perduoti ginklų už 3,5 mln. eurų.

Strateginės komunikacijos skyrius

Į viršų