Šiaulių apygardos teismo P. Bugailiškio vardo teismo posėdžių salėje įvyko susitikimas su Vilniaus universiteto (VU) profesoriumi, Teisės fakulteto dekanu, Privatinės teisės katedros dėstytoju Dr. Tomu Davuliu, kurį organizavo Lietuvos teisininkų draugijos (LTD) Šiaulių skyrius kartu su Šiaulių apygardos teismu.

Apie tai informuoja Vytautas Jončas, Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene ir žiniasklaida.

Garbų svečią pristatė ir pasveikino Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Gražvydas Poškus. Profesorius T. Davulis – vienas žinomiausių šalies teisininkų, pagrindinės jo mokslinių interesų, tyrimų ir ekspertinės sritys – Europos Sąjungos ir tarptautinė darbo teisė, darbo rinka, asmenų lygiateisiškumas, žmogaus socialinės teisės, socialinis modelis, kolektyviniai darbo santykiai, kt. Jis yra LTD vicepirmininkas. Susitikimo metu profesorius perskaitė pranešimą apie darbo santykius pandemijos laikotarpiu. Aptarti aktualiausi darbo teisės klausimai, svečias apžvelgė naujausias tendencijas ne tik mūsų valstybės, bet ir tarptautinės darbo teisės, darbo rinkos srityse, atsakė į gausius susirinkusiųjų pateiktus klausimus. Susitikime aptartos ir LTD veiklos aktualijos.

Kadenciją baigęs teisėjas A. Vilbikas LTD padovanojo paties surinktą istorinę medžiagą apie tarpukario Lietuvoje veikusią Lietuvos teisininkų draugiją, apie šios organizacijos istoriją perskaitė pranešimą, o renginio pabaigoje svečiams surengė ekskursiją po teisme veikiantį Lietuvos teismų istorijos muziejų, supažindino su naujausia ekspozicija.

Šis renginys – dalis teismo organizuojamų paskaitų, susitikimų, skirtų Lietuvos teismų dienai, kuri mūsų šalyje minima gruodžio 15-ąją. 

Į viršų