Įpusėjęs ruduo ir trumpėjančios dienos neišvengiamai primena apie kylančias grėsmes, kai kelyje tampame nematomi. Jei į nuolatinius raginimus dėvėti atšvaitus įsiklauso ne visi, geriausia remtis konkrečiais pavyzdžiais. Taigi, siūlome atkreipti dėmesį į kitų patirtis ir nekartoti svetimų klaidų.

Ankstyvą pirmadienio rytą, apie 5.50 val., policiją pasiekė pranešimas, kad Pakruojo rajone, kelyje Šiauliai–Pakruojis, pravažiuojantis automobilis kliudė žmogų.

Į įvykio vietą atskubėjus Pakruojo rajono policijos pareigūnams paaiškėjo, kad sužalotas 52 metų netoliese gyvenantis vyriškis. Jo, keičiančio žmonos automobilio ratą, nepastebėjo pro šalį važiavęs „BMW“ automobilio vairuotojas. Apie tai informuoja Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė.

Nukentėjusio vyriškio žmona pasakojo, kad savo „Ford Mondeo“ automobilį tą rytą vairavo ji, o kai nuleido padangą, į pagalbą atskubėjo sutuoktinis. Šalikelėje stovėjusiam „Ford Mondeo“ jis keitė priekinį vairuotojo pusės ratą, o žmona laukė šalia. Netrukus moteris pastebėjo nuo Pakruojo pusės atvažiuojantį automobilį, kuris artėdamas nesirikiavo į priešpriešinio eismo juostą, kad saugiai apvažiuotų kliūtį – automobilį ir prie jo atsitūpusį vyriškį. Supratusi, kad situacija tapo pavojinga, moteris prišoko prie vyro, sugriebė jį už striukės ir traukė kuo arčiau šalikelėje stovėjusio savo automobilio. Greita moters reakcija pasiteisino – pravažiuojantis „BMW“ sutuoktinio nenubloškė, tačiau pervažiavo ant važiuojamosios dalies buvusias jo kojas.

42 metų „BMW“ vairuotojas sakė nepastebėjęs ant kelio buvusio žmogaus, nors šalikelėje stovintį automobilį su žybsinčiomis avarinėmis šviesomis matė. Vairuotojas tikino, kad kaip tik tuo metu priešpriešine eismo juosta važiavo sunkvežimis, todėl, apakintas jo šviesų, tik paskutinę sekundę pastebėjo kažką gulint ant kelio ir pajuto tai pervažiavęs. Vairuotojas nedelsdamas sustojo, o išlipęs iš savo transporto priemonės suprato sužalojęs žmogų.

Medikai nukentėjusiajam konstatavo vienos kojos čiurnos ir kitos kojos pėdos atvirus kaulų lūžius, vyras išvežtas į ligoninę. Kartu buvusi žmona sužalojimų išvengė.

Visi įvykio dalyviai buvo blaivūs. Vis dėlto kelyje nelaimių išvengti padeda ne vien blaivus protas, nemažiau svarbu – paprasčiausiai būti matomam. Ankstų pirmadienio rytą dar nebuvo spėję išaušti, užmiesčio kelias skendėjo tamsoje, o žmonai į pagalbą atskubėjęs vyras nevilkėjo nei liemenės, nei kitokių šviesą atspindinčių elementų.

Policija primena: žinoti, kad automobilyje turite šviesą atspindinčią liemenę neužtenka, reikalui esant, būtina ją vilkėti. Tamsiuoju paros metu net ir apšviestose gatvėse sunku pastebėti tamsiai apsirengusius ir atšvaitų nedėvinčius pėsčiuosius, ką jau kalbėti apie neapšviestus užmiesčio kelius. Saugokite save ir prisiminkite: šviesą atspindinti aprangos detalė gali išgelbėti jūsų gyvybę.

Į viršų