Glaudus institucijų bendradarbiavimas bei atsakingas požiūris į gyvūną, nepaisant to, kad skubiai reaguoti reikėjo nakties metu, nuo žūties išgelbėjo dar vieną skriaudžiamą gyvūną.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Vilniaus departamentas rugsėjo 28 d. apie 23 val. nakties iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato telefonu sulaukė pranešimo dėl įtariamo žiauraus elgesio su gyvūnu. Galimai savo šeimininkų skriaustam ir sumuštam šuniui buvo reikalinga skubi pagalba, jam grėsė žūtis.
Nepaisant vėlaus paros meto, VMVT Vilniaus departamento inspektoriai operatyviai sureagavo į pranešimą, atvykę policijos nurodytu adresu apžiūrėjo gyvūną, jo laikymo aplinką ir įvertinę visas aplinkybes nedelsiant šunį paėmė ir perdavė laikiniems gyvūnų globėjams.

„Mūsų siekis buvo suteikti skriaustam gyvūnui būtiną veterinarinę pagalbą ir pasirūpinti, kad dar tą pačią naktį jis atsidurtų saugioje aplinkoje. Noriu nuoširdžiai padėkoti bendrovės „Grinda“ administruojamiems Vilniaus gyvūnų globos namams, kurie net ir neturėdami rezervinių pajėgumų ekstriniu atveju priklausyti nukentėjusių gyvūnų neliko abejingi šiam kenčiančiam šuneliui, ieškojo išeičių, kaip padėti jį išgelbėti nuo žūties. Nepaisant nakties meto ir pasibaigus darbo valandoms suteikti prieglobstį ir pagalbą gyvūnui atvyko ir gyvūnų globos namų vadovė, veterinarijos gydytoja Agnė Žėbienė, kuri nedelsdama apžiūrėjo gyvūną ir įvertino jo sveikatos būklę“, – atvejį komentavo VMVT Vilniaus departamento vadovė Vaida Barkovskienė.

Įvertinus gyvūno fizinę būklę buvo nustatyta, kad šuo yra sulaukęs kiek daugiau nei 2 m. amžiaus, mišrūnas, neženklintas poodine mikroschema, buvo sumuštas, išsigandęs, atsargus, nusikasęs. Nakčiai gyvūnas buvo paliktas Vilniaus gyvūnų globos namuose, saugioje jam aplinkoje.

Rugsėjo 29 d. šuo buvo nuvežtas į veterinarijos gydyklą išsamesnei apžiūrai ir reikalingiems tyrimams atlikti. Buvo konstatuota, kad šuo nusikasęs, nes serga odos liga niežais (diagnozuota sarkoptozė). Ji užsikrėtęs „sarkopter canis“ erkutėmis, buvo matomos daugybinės žaizdelės ant snukio ir akių srityje, kirkšnyse, ant sėklidžių, pilvo srityje ir kulnų – tai gyvūnui sukėlė didelį diskomfortą, skausmą ir niežulį. Dar nespėjusios sugyti žaizdos gyvūno odoje tik patvirtinto tai, kad prieš jį buvo smurtaujama.

Šiuo metu šuns sveikatai pavojaus nebėra. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Specialistai aiškinasi visas aplinkybes, kurias įvertinus šuns savininkui ir skriaudėjui baigus tyrimą bus taikomos atitinkamos poveikio priemonės.

Į viršų