17-metis Joniškio gyventojas paskambinęs Skubiosios pagalbos tarnybų telefonu ir pranešęs, kad į jį šovė ir pilvą sužalojo pas jį įsibrovę du vyrai, atvykusiems pareigūnams įvykio aplinkybes pasakojo nenoriai.

Jis teigė, kad liepos 21-osios naktį į jo gyvenamą mansardą, į kurią galima užlipti metaliniais laiptais iš lauko pusės, įsiveržė du kaukėti vyrai, šovė į jį dujiniu pistoletu, o po šūvio pasišalino. Medikai ligoninėje iš vaikino poodinio audinio ištraukė šratą. Apie tai informuoja Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė.

Neblaivaus (1,31 prom.) vaikino pasakojimas apie sužalojimo aplinkybes buvo nenuoseklus, jis piktinosi pareigūnų užduodamais klausimais, atsakydamas, jog policiją išsikvietė tam, kad suteiktų pirmąją pagalbą, o ne klausinėtų.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad jaunuolio pranešimas galimai buvo melagingas. Manoma, kad siekdamas pagalbos dėl sužalojimo, jis nuslėpė tikrąsias sužalojimo aplinkybes. Įtariama, kad pas dėdę vykusių išgertuvių metu tarp nepilnamečio ir dėdės kilo konfliktas, per kurį dėdė pneumatiniu ginklu iššovė ir pataikė į 17-metį.

Pas jaunuolio dėdę kratos metu pareigūnai rado šaunamųjų ginklų, kastetą, vieną šratą. Leidimo ginklams laikyti joniškietis neturi. Todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais. Jei po specialistų tyrimo paaiškės, kad jo turėtų  pneumatinių ginklų sviedinio kinetinė energija viršija 7,5 J, o dujinis ginklas tinkamas šaudyti, vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Į viršų