Šiaulių apygardos teismas baudžiamojoje byloje, kurioje 33 metų Akmenės rajono gyventojas V. J. ir 49 metų šiaulietis R. K. kaltinami narkotikų kontrabanda, tęsė liudytojų apklausą. Parodymus teismui davė ir kaltinamasis V. J. Artimiausiame teismo posėdyje nutarta  liudytoju apklausti DNR ekspertizę atlikusį ekspertą. Apie tai informuoja Vytautas Jončas, Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene ir žiniasklaida.

Teisiamajame posėdyje parodymus davė Valstybės sienos apsaugos tarnybos tyrėjas, kuris teismui papasakojo, kaip automobilyje buvo aptikti narkotikai. Pareigūnas teismui teigė, jog dalis narkotikų, paslėptų automobilio „PEUGEOT 206“ kėbule esančiuose ertmėse, buvo aptikti 2019 metų kovo 9 dieną, kai V. J. vairuojamas automobilis kirto Lietuvos Respublikos valstybės sieną.  Dar kartą šis automobilis buvo apžiūrėtas jau kovo 12 dieną Šiauliuose, tada, anot tyrėjo, į pagalbą buvo pasitelktas tarnybinis šuo. Pasak pareigūno, keturkojis automobilio galinėje dalyje iš karto aptiko paslėptus narkotikus. Tyrėjas teigė, jog netrukus buvo paskirtos atitinkamos ekspertizės. Liudytojas teismui patvirtino, jog visa automobilio apžiūros procedūra buvo filmuojama. Teismui parodymus davė ir kinologė, kurios tarnybinis šuo kovo 12 dieną pareigūnams padėjo greitai aptikti ertmes su paslėptais narkotikais.  

Anksčiau 7 kartus teistas V. J. ir 11 kartų teistas R. K., kuris šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę taip pat už narkotikų kontrabandą, per ikiteisminį tyrimą teigė neturį supratimo, kaip kanapės atsidūrė automobilyje, kuriuo jie važiavo ir buvo pareigūnų patikrinti.

Šiauliečiui R. K. pareikšti kaltinimai ir dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu. Mat tuo pačiu metu, kai „PEUGEOT 206“ automobilyje pasieniečiai aptiko kontrabandinius narkotikus, buvo rastas netikras vairuotojo pažymėjimas, kurį su savimi turėjo R. K. Bylos duomenimis, suklastotą R. K. vardu išduotą vairuotojo pažymėjimą šis šiaulietis įgijo 2019 metų kovo 4 dieną Šiaulių miesto centre esančiame viename prekybos centre iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens. Suklastotas vairuotojo pažymėjimas rastas kaltinamojo rankinėje. Bylos duomenimis, nusikaltimas išaiškintas turint Kriminalinės žvalgybos tarnybos gautą informaciją.

Į viršų