Šiaulių apskrities  policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai siekia nustatyti vyro, dėl kurio nusikalstamos veikos 87 metų šiaulietis prarado banke laikytas savo santaupas, asmenybę. Apie tai informuoja Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė.

Praėjusių metų lapkričio 8-osios vidurdienį senolis  sulaukė telefoninio skambučio, kuris buvo labai netikėtas. Skambinęs vyras prisistatė esąs iš policijos ir pareikalavo tuoj pat atidaryti duris. Netikėtumo faktorius suveikė ir šeimininkas buto duris atidarė.

Atėjęs „pareigūnas“ senolį apibėrė klausimais, neleisdamas jam atsipeikėti: kaip mokat mokesčius, ar naudojatės banko mokėjimo kortele, parodykit kortelę, koks jos PIN kodas?

Kai pasimetęs ir klausimais užatakuotas šiaulietis  PIN kodą pasakė ir banko mokėjimo kortelę  pateikė, atėjusysis ją čiupo ir nėrė  lauk pro duris.

Sukčius, kuriam garbus amžius – ne kliūtis jo užmačioms lengvai prasimanyti pinigų, nuskubėjo prie bankomatų ir iš senjoro sąskaitos per keletą kartų pasisavino 1600 eurų. Tada dar prasisuko per prekybos centrus ir už įvairius pirkinius, kurių bendra vertė – beveik 1000 eurų, atsiskaitė pasisavintąja banko mokėjimo kortele.

Šiaulių miesto ir rajono komisariato tyrėjai  dėl sukčiavimo,  neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone, neteisėto jos panaudojimo ir  neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jiems pavyko nustatyti asmenį, apsiprekinusį su senjoro banko mokėjimo kortele. Nors vyras ir su veidą dengiančia kauke, tačiau, įsižiūrėję į jo laikyseną, aprangą, pamėginkite identifikuoti jo asmenybę. Jūsų pagalba labai padėtų teisingumui įgyvendinti.

Savo įtarimais, koks tai galėtų būti asmuo,  pareigūnai prašo pasidalyti su  ikiteisminį tyrimą atliekančią vyr. tyrėja Laura Čepiene tel.: 8 700 61 467 arba 8 672 50 701, arba parašyti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Į viršų