Pakruojo gyventojai, medikei V. G., kuri sirgdama COVID-19 liga, nesilaikė saviizoliacijos, Šiaulių apylinkės teismas skyrė laisvės apribojimą 6 mėnesiams ir baudžiamojo poveikio priemonę – 500 eurų (10 MGL) dydžio įmoką į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Pakruojo rūmuose priimtas baudžiamasis įsakymas dar nėra įsiteisėjęs. Apie tai praneša Nijolė Damulė, Šiaulių apylinkės teismo pirmininko padėjėja (ryšiams su žiniasklaida ir visuomene).

Teismas konstatavo, kad 49 m. kaltinamoji V. G., nesilaikydama saviizoliacijos, piktybiškai kėlė pavojų kitiems asmenims užsikrėsti ypač pavojinga užkrečiamąja liga. Moteris paliko saviizoliacijos vietą ir lankėsi parduotuvėje. Ji per ikiteisminį tyrimą nurodė, kad, išvykdama iš namų, pasielgė labai blogai ir dėl tokio savo elgesio nuoširdžiai gailisi.

Kaltinamosios V. G. atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, kad ji pripažino ir nuoširdžiai gailisi. Jos atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Kaltinamoji padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą, savo kaltę pripažino visiškai, neprieštarauja, kad procesas būtų baigtas teismo baudžiamuoju įsakymu, sutinka su prokuroro siūloma bausmės rūšimi ir dydžiu.

Teismas nustatė, kad V. G., sirgdama COVID-19 liga ir turėdama izoliuotis, 2021 m. sausio 3 d., apie pietus, išvyko iš savo gyvenamosios vietos ir lankėsi prekybos centre. Kaltinamoji nurodė, kad kartu su draugu automobiliu nuvyko į Pakruojo mieste esančią parduotuvę. Kaltinamoji piktybiškai kėlė pavojų kitiems asmenims užsikrėsti ypač pavojinga užkrečiamąja liga.

Kaltinamoji V. G., nesutikdama su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, per 14 dienų nuo baudžiamojo įsakymo įteikimo dienos turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme. Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

Šiaulių apylinkės teisme dėl karantino režimo nuostatų nesilaikymo, kai asmuo serga COVID-19 liga, yra apie tai informuotas ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, tačiau savo poelgiu sukelia pavojų kitam asmeniui užsikrėsti, pernai priimti 7 baudžiamieji įsakymai, šiemet teismas priėmė 6 ir 1 baudžiamasis įsakymas nepriimtas.

Į viršų