Lietuvos Respublikos Vyriausybė pritarė Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos pasiūlymui, kad asmenys, kurie yra įvykdę sunkių nusikaltimų, negalėtų įsigyti ginklų, kol nesibaigs teistumo išnykimo terminas – 15 metų, pasibaigus teistumui. Tai būtų saugiklis, kuriuo siekiama užtikrinti visuomenės saugumą, informuoja Vidaus reikalų ministerija.

Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu yra apie 400 teistų fizinių asmenų, kurie gali pretenduoti gauti leidimą įsigyti ginklą, ir tai, savo ruožtu, kelia riziką visuomenės saugumui.

„Esame įsitikinę, kad teistumą dėl sunkių nusikaltimų turintiems asmenims galimybė įsigyti ginklus turi būti apribota maksimaliai. Kadangi Konstitucinio teismo išaiškinimu taikyti šio draudimo viso gyvenimo laikotarpiui galimybių nėra, teikėme Vyriausybei patvirtinti 15 metų terminą. Manome, kad tai yra pakankamas laiko tarpas ir priemonė užtikrinti visuomenės saugumą“, – teigia vidaus reikalų viceministras Vitalij Dmitrijev.

Taip pat per Vyriausybės posėdį buvo pritarta, kad Turto valdymo ir ūkio departamentui prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos būtų suteiktas specialiojo subjekto statusas. Tai leis Turto valdymo ir ūkio departamentui tinkamai vykdyti su ginklų ir šaudmenų apyvarta susijusias funkcijas. Įstatymo pataisoms turi pritarti Lietuvos Respublikos Seimas.

Į viršų