Sausio 28 d. Telšių apylinkės teismo Telšių rūmai mėnesiui sankcionavo 22 metų Telšių gyventojo  Luko Šarpnicko, kuris įtariamas didelės vertės svetimo turto sukčiavimu  ir dokumentų klastojimu, suėmimą. Save patikimu verslininku prisistatančiam telšiškiui per pastarųjų vienerių metų laikotarpį – tai jau aštuntas ikiteisminis tyrimas. Ankstesniuose tyrimuose jis buvo įtariamas ne tik sukčiavimu bei dokumentų klastojimu, bet ir nusikalstamu būdu gauto turto įgijimu ar realizavimu ir nežymiu sveikatos sutrikdymu. Apie tai praneša Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė.

Į Telšių ir Šiaulių apskrities policijos kriminalistų akiratį Lukas Šarpnickas  pateko, kai sausio viduryje buvo gautas advokato iš Vilniaus pareiškimas. Atstovaudamas vienai automobiliais prekiaujančiai Vokietijos bendrovei, jis pareigūnų prašė pradėti ikiteisminį tyrimą ir minėtą asmenį patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Praėjusių metų gruodį telšiškis su viena Vokietijos bendrove sutarė dėl keturių transporto priemonių pirkimo. Vaikinas už BMW 325, MERCEDES BENZ B200, ŠKODA OKTAVIA ir  JEEP GRAND CHEROKEE suderėjo 25 700 eurų. Lietuvis, nusiuntęs monitoriaus ekrano nuotrauką, kurioje matyti už perkamus automobilius padaryti bankiniai pavedimai, įtikino vokiečių bendrovės  vadovą,  kad  pinigai sumokėti ir paskatino jį transporto priemones pakrauti į vilkiką bei išsiųsti  į Lietuvą. Kai vokiečiai nesulaukė į sąskaitą įkrintančių pinigėlių, Lukas Šarpnickas juos tikino, kad tuoj pat išspręs šią problemą. Tačiau realiai jis jokių pavedimų atlikęs nebuvo, o vokiečiai buvo gavę tik klastočių vaizdus.

Telšiškis sausio 26 d. policijos pareigūnų buvo sulaikytas, kai pardavė iš Vokietijos bendrovės pasisavintą automobilį BMW 325.  Sulaikymo metu pas jį rasti  dar du iš apgautosios bendrovės pasisavinti automobiliai. Dar vienas pasisavintas automobilis iš vaikino buvo paimtas anksčiau. Kadangi automobiliui buvo paskelbta paieška, tai Luko Šarpnicko vairuojamą automobilį Utenoje sustabdę  pareigūnai jo jam nebeatidavė.

Iki šiol įtariamajam buvo skiriamos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu. Tačiau jos buvo neefektyvios, nes vaikinas darė vis naujas nusikalstamas veikas. Tyrėjai mano, kad dar yra ir tokių, apie kurias jie nežino.

Siekiant nustatyti visas  Luko Šarpnicko nusikalstamas veikas,  kviečiami atsiliepti visi nuo jo nukentėję gyventojai.  Pareigūnai informacijos laukia tel.:  8 700 62 800, 8 611 11 406  arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..
Šįkart įtariamajam taikyta pati griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Į viršų