Šiaulių apygardos teismas už neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų laikymą bei realizavimą   nuteisė 61-erių šiaulietę. Moteris Šiaulių apylinkės teismo jau buvo pripažinta kalta pernai spalį, tačiau skundė jai nepalankų nuosprendį. Apeliacinės instancijos teismas atmetė nuteistosios skundą, kuriuo buvo prašoma atidėti laisvės atėmimo bausmę. Apie tai praneša Prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo, kuriam vadovavo Šiaulių apylinkės prokuratūra, metu nustatyta, kad praėjusių metų vasarą moteris įgijo 50 litrų naminės degtinės ir ją pardavinėjo klientams. Šiaulietė, vykdydama nelegalią veiklą, laikėsi ypatingo atsargumo ir konspiracijos, nelegalius gėrimus sandėliavo Ežero gatvės daugiabutyje įrengtoje slėptuvėje.

Praėjusių metų birželį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams atlikus kratą moters bute rasti aštuoni pakeliai kontrabandinių cigarečių (už tai jai skirta 120 eurų bauda).   Bendro naudojimo patalpose esančioje užrakintoje spintoje pareigūnai aptiko keliasdešimt litrų gamyklinio alaus įvairiomis pakuotėmis, o nuteistosios kaimyno bute, nuo kurio moteris turi raktus ir juo naudojasi, rastas pagrindinis alkoholio sandėlis – daugiau nei 50 litrų skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą.

Nustatyta, kad moters nusikaltimai tęsėsi ne vienerius metus. Už analogiškas nusikalstamas veikas šiaulietė teista jau 4 kartus. Per penkerius metus ji taip pat buvo bausta 9 kartus administracine tvarka.  

Šios prekeivės nelegalios veiklos fiksavimas pareikalavo intensyvaus pareigūnų darbo ir kruopštaus įrodymų rinkimo. 2018 m. buvo nustatyta, kad namine degtine moterį aprūpina jos talkininkė, kuri alkoholį atveždavo iš Voveriškių gatvėje, gyvenamajame name, veikiančio nelegalaus „fabrikėlio“. Pareigūnams uždarius šią vietą, „naminukė“ buvo pradėta tiekti iš Kairių gatvėje esančio garažų masyvo. Uždarius ir šią vietą, moteris rasdavo naujų tiekėjų.

Šią paskutinę nusikalstamą veiką nuteistoji padarė neišnykus teistumui ir per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį. Moteris neatsižvelgė į ankstesnius teismų nuosprendžius, įpareigojančius ją nedaryti naujų nusikaltimų, todėl šiaulietei teks keliauti į įkalinimo įstaigą. Nuteistajai skirta 1 metų ir 4 mėnesių reali laisvės atėmimo bausmė.

Nustatytas asmuo, neteisėtai sumedžiojęs vaikingą tauriojo elnio patelę ir jauniklį

Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos ir Mažeikių aplinkos apsaugos inspekcijų pareigūnai Akmenės rajone sulaikė asmenį, neteisėtai sumedžiojusį vaikingą tauriojo elnio patelę ir jauniklį. Gamtai padaryta žala siekia 11 035 eurų, praneša Aplinkos apsaugos departamentas.

Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos ir Mažeikių aplinkos apsaugos inspekcijų pareigūnai praėjusią savaitę per bendrą reidą Akmenės rajone „Ventos“ medžioklės plotų vienete sulaikė asmenį, draudžiamu metu neteisėtai sumedžiojusį tauriojo elnio patelę ir jauniklį. Atlikęs tauriojo elnio patelės skrodimą, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistas nustatė, kad elnio patelė vaikinga.

Už šiurkštų medžioklės taisyklių pažeidimą medžiotojui gresia bauda nuo 800 iki 1 800 eurų, teisės medžioti atėmimas iki 5 metų, paimtas graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu.

Kadangi už sumedžiotą vaikingą tauriojo elnio patelę nustatomas dvigubas bazinis tarifas, gamtai padaryta žala siekia 11 035,2 Eur.

Dėl įrankių ir priemonių konfiskavimo ir nuobaudų dydžio spręs teismas.

Į viršų