Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose paskelbtas nuosprendis 50 m. Akmenės rajono gyventojui K. M., kuris Šiauliuose vėlai vakare įsibrovė į tarnybines patalpas ir pasikėsino išžaginti darbuotoją bei ją apvogė. Devynis kartus teistam K. M. teismas skyrė 6 m. laisvės atėmimo bausmę, kurią subendrinus su anksčiau paskirta bausme, galutinė – 6 m. 1 mėn.         

Apklausiamas K. M. savo kaltę neigė, tačiau po vaizdo įrašų peržiūros, nukentėjusiojo ir visų liudytojų parodymų apklausos kaltinamasis pripažino pagrobęs nukentėjusiosios turtą. Jis neigė grasinęs nukentėjusiajai ir bandęs ją išžaginti. Kaltinamasis tvirtino, kad į tarnybines patalpas užėjęs tik paklausti, peiliu negrasino, esą jokios minties išžaginti nukentėjusiąją nebuvo.

Teismas nepatikėjo kaltinamojo nuoširdumu dėl padarytos vagystės. Teisiamojo posėdžio metu kaltinamasis prisipažino tik prispirtas įrodymų. Skirdamas griežtą bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis anksčiau teistas už smurtinius nusikaltimus, tarp jų už nužudymą, inkriminuotus nusikaltimus padarė per trumpą laiko tarpą po paleidimo iš įkalinimo įstaigos, nerodė noro taisytis, laikytis įstatymų bei visuomenėje priimtų dorovės normų.

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, nustatė, kad Akmenės rajono gyventojas 2020 m. rugsėjo 21 d. apie 23 valandą jėga įsibrovė į neužrakintas bendrovės tarnybines patalpas, kurias iš vidaus laikė nukentėjusioji. Grasindamas peiliu ir naudodamas fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją, reikalavo su juo lytiškai santykiauti. Saugodamasi nuo peilio, nukentėjusioji sugriebė už peilio geležtės, susižalodama pirštus. Grumtynių metu nukentėjusiajai pavyko išsilaisvinti ir išbėgti iš pastato. Kaltinamasis bandė vytis nukentėjusiąją, tačiau jam nepavyko. Negana to, jis grįžo į tarnybines patalpas ir pagrobė nukentėjusiosios mobiliojo ryšio telefoną. Policijos pareigūnams žaibiškai sureagavus į pranešimą apie įvykį, kaltinamąjį pavyko sulaikyti netoli įvykio vietos.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Šiaulių apylinkės teismo informacija

Į viršų