Vakar Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose buvo paskelbtas nuosprendis Radviliškio rajono gyventojui E. N., gimusiam 1985 m., dėl kurio neatsargumo žuvo jo beveik 3 metukų sūnus E. N. Kaltinamasis E. N. jau buvo teistas 11 kartų, o dėl šio įvykio teismas jam skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę.

Kaltinamasis pripažino savo kaltę
Šių metų kovo 1 dieną Radviliškio r., Pakiršinio k., namuose, rastas berniuko, gimusio 2015 m., lavonas su rausvai melsvos spalvos dėmėmis ant kūno. Įtariama, kad berniuką nutrenkė elektra.

Kaltinamasis E. N. miegamajame įrengė ir eksploatavo nesaugų įrenginį – elektrinę girliandą, kuri buvo vaikams pasiekiamoje vietoje.

Anot bylos medžiagos, miręs mažametis berniukas buvo labai smalsus, tik gavęs progą visada stengdavosi bet kokio prietaiso kištuką įkišti į kištukinį lizdą.

Nelaimė įvyko trejais metais vyresnio broliuko akyse. Jo pasakojimu, broliukas žaisdamas čiupinėjo elektrinę girliandą, o paskui ją įsikišo ir į burną. Brolio akyse nukentėjusįjį ėmė krėsti elektros srovė, išsigandęs berniukas nubėgo pas mamą. Deja, bet į kambarį atskubėjusi mama nieko nebegalėjo padėti savo sūnui. Taip pat bergždžios pastangos buvo ir medikų, kuriems nepavyko atgaivinti mažamečio berniuko.

Nelaimingo atsitikimo metu mirusio berniuko tėvo nebuvo namuose. Jis buvo išėjęs pas savo tėvus, apie ištikusią nelaimę jam žmona pranešė telefonu. Kaltinamasis E. N. pripažino savo kaltę, todėl tai baudžiamojoje byloje buvo kaip lengvinanti aplinkybė, tačiau sunkinanti aplinkybė buvo tai, kad nukentėjo mažametis vaikas.

Teismas kaltinamajam bausmę sumažino
Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas Nerijus Masiulis teigė, jog buvo paskelbtas nuosprendis byloje dėl neatsargaus gyvybės atėmimo mažamečiui.

„Teismas, ištyręs byloje esančius įrodymus nustatė, kad nuteistasis, vaiko tėvas, dėl neatsargumo, pažeisdamas specialiąsias elgesio saugumo taisykles, atėmė gyvybę savo sūnui. Nustatyta, kad nuteistasis įrengė ir eksploatavo nesaugų elektros įrenginį, elektrinę girliandą. Ją sujungė su dvigysliu kabeliu su kištuku, sujungdamas ir izoliuodamas laidų galus lipnia juosta, pakabino šią girliandą miegamajame, vaikams prieinamoje vietoje, ir neužtikrino, kad vaikai negalėtų naudotis girlianda. Dėl to nuteistojo mažamečio sūnus nutraukė laido su kištuku dalį, įkišo ją į kištukinį lizdą, o kitą laido galą įsikišo sau į burną. Dėl to buvo paveiktas elektros srove ir mirtinai sužalotas įvykio vietoje. Šioje byloje už padarytą nusikaltimą yra numatyta maksimali laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų. Teismas nuteistajam skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę, kadangi byloje atliktas trumpas įrodymų tyrimas, bausmė buvo sumažinta vienu trečdaliu ir skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę. Taip pat teismas sprendė dėl bausmės vykdymo atidėjimo, tačiau atsižvelgiant į tai, jog kaltinamasis teistas jau 11 kartų, teistumas yra neišnykęs, dar vienoje  byloje nuosprendis nėra įsiteisėjęs, teismas nenustatė, kad nuteistajam būtų galima bausmės vykdymą atidėti“, – teigė Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas N. Masiulis.

Į viršų