Vakar Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose vyko teismo posėdis, kuriame buvo nagrinėjama  buvusio Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktoriaus Valerijaus Belovo byla. Ieškovas V. Belovas šių metų kovo 27 d. trečią kartą buvo atleistas iš pareigų. Buvęs vadovas šį sprendimą apskundė: esą jis atleistas nepagrįstai. Bylos svarstyme nedalyvavo ieškovo atstovas, tačiau teismo sprendimu bylos nagrinėjimas nebuvo sustabdytas, nes tai pažeistų ieškovo teisę ir nebūtų išspręstas individualus ginčas. Galutinis teismo sprendimas paaiškės po savaitės.

V. Belovas trečią kartą atleistas iš pareigų dėl nepasitikėjimo
Teismo posėdyje buvo svarstytina, ar dabartinį Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktorių  Paulių Viktoravičių įtraukti į bylos nagrinėjimą kaip trečiąjį asmenį. Tiek Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ atstovė, tiek Šiaulių miesto savivaldybės atstovas palaikė šią poziciją. Tačiau teismas nutarė šį prašymą atmesti.

V. Belovas nuo 1998 m. ėjo Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktoriaus pareigas, bet iš jų buvo atleistas. Šiaulių apylinkės teismas 2017 m. rugpjūčio 23 d. V. Belovo atleidimą iš pareigų pripažino neteisėtu ir skubiai grąžino į šias pareigas, tačiau jis savo pareigose ilgai neužsibuvo. 2017 m. rugsėjo 7 d. Šiaulių miesto savivaldybės Taryba patvirtino naujus Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ nuostatus, o  rugsėjo 13 d., remdamasis naujaisiais nuostatais, meras Artūras Visockas atšaukė V. Belovą  iš  plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktoriaus pareigų kaip netekusį pasitikėjimo. Šių metų kovo 27 d. V. Belovas buvo trečią kartą atleistas dėl tos pačios priežasties.

Anot V. Belovo, tik dėl audito išvadų merui kilo mintis pareikšti nepasitikėjimą juo.

„Kitų sporto mokyklų auditai buvo dar blogesni nei Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“. Visada stengiausi dirbti dėl mokyklos, kuri yra laikoma viena iš geriausių. Savo tikslus ir uždavinius visada  vykdėme. Meras neturėjo kompetencijų mane atšaukti iš pareigų. Su juo teko mažai bendrauti, kai dar dirbau Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktoriumi. Manau, jog galėčiau ir toliau dirbti Šiaulių plaukimo mokykloje „Delfinas“, – teigė V. Belovas.

Prašoma sustabdyti civilinę bylą
Pagrindine Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ funkcija buvęs direktorius įvardija vaikų užimtumą, o pagrindine veiklos sritimi – sportą. Tiek Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ atstovė, tiek Šiaulių miesto savivaldybės atstovas teigė, jog Šiaulių plaukimo mokyklą „Delfinas“ negalima laikyti švietimo įstaiga, todėl miesto meras turėjo kompetencijų atšaukimo direktorių iš pareigų. Tam nepritarė V. Belovas, kuris teigė, jog neformalus ugdymas yra švietimo įstaiga.

Šiaulių miesto savivaldybės atstovas teismo posėdyje išvardijo eilę pažeidimų, kuriuos atliko ieškovas V. Belovas. Dėl šių įvairių pažeidimų, anot Šiaulių miesto savivaldybės atstovo, meras turėjo pagrindo atšaukti ieškovą iš pareigų ir nebepasitikėti juo. Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ atstovė pritarė Šiaulių miesto savivaldybės atstovo išsakytai pozicijai ir teigė, jog būtų neprotinga ir neekonomiška, jei vėl V. Belovas būtų priimtas į darbą ir po to vėl atleistas, taip vėl susitinkant teisme. Šiaulių miesto savivaldybės ir Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ atstovai prašo teismo sustabdyti civilinę bylą.

Galutinis teismo nuosprendis bus skelbiamas spalio 1 d.

Į viršų