Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismą prašydama suimti 56 metų įtariamąjį, kuris  Šiauliuose bandė pasprukti „Mercedes Benz“ automobiliu, pasipriešino ir sužeidė policijos pareigūnus. Jau ne kartą teistam vyrui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo ir dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė V. Bartušienė teigė, jog kaltinimai pareikšti dėl trijų nusikalstamų veikų: dėl vienos sunkios ir dėl dviejų nesunkių.

„Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir dėl svetimo turto sužalojimo. Šiuo metu nežinome, koks yra rastas narkotinių medžiagų kiekis, nes atliekamas tyrimas. Šioje byloje bus galimai nustatyti ir kiti įtariamieji. Prašiau skirti 3 mėnesius kardomąją priemonę, nes jis gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, taip pat gali trukdyti procesui, nes pats ar per kitus asmenis gali bandyti paveikti kitus įtariamuosius ir gali daryti naujus nusikaltimus, nes asmuo yra linkęs nusikalsti“, – teigė Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė V.  Bartušienė.

Šiaulių apylinkės teismas priėmė Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorės V. Bartušienės prašymą ir įtariamasis suimamas 3 mėnesiams.

2018 05 16 19

56 m. įtariamasis, kuris Šiauliuose bandė pasprukti „Mercedes Benz“ automobiliu, pasipriešino ir sužeidė policijos pareigūnus, suimtas 3 mėnesiams.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų