Naktį iš balandžio 11 į 12 padegtos  UAB „Paminklitos“, įsikūrusios Ginkūnų kapinėse, patalpos.

Įmonės direktorius Stanislavas Chačaturovas pasakojo, kad apie nelaimę paryčiais jam pranešė kapinių administracijos darbuotojai, kurie rado gaisrą jau savaime užgesusį. Duobkasiai iškvietė policiją, tačiau konkretūs padegėjai dar nenustatyti.

Neseniai įsikūrusi įmonė parduoda akmens gaminius: paminklus, kapų dengimo plokštes, akmeninius takus ir kt., konsultuoja, teikia kapų tvarkymo paslaugas. Klientai palankiai vertina paslaugų kokybę ir kainą. Gali būti, kad pavydūs konkurentai  norėjo pagąsdinti ar sužlugdyti sėkmingai plėtojamą jaunų žmonių verslą.
Kažkas išdaužė langą, pro jį įmetė indą su degiu skysčiu. Laimė, kad patalpoje nebuvo galimybės ugniai plisti, vis dėlto nuostolių neišvengta. Manoma, kad jie gali siekti 5 tūkst. eurų, nes sugadintos patalpos, kai kurie gaminiai. Gaila, kad nespėta pasirūpinti draudimu.

S. Chačaturovo nuomone, tai yra nešvarios, nesąžiningos konkurencinės kovos pavyzdys. Bandoma sužlugdyti sėkmingai vystomą verslą. Anot įmonės vadovo, turime kalbėti, viešinti negražaus pavydo apraiškas, nes tokia konkurencija  netoleruotina.

Šiaulių apskrities PGV Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Zonis teigia, kad gaisro priežastis – padegimas. Akmeniu išmušus langą įmesta plastikinė talpa galimai su degiu skysčiu, rastos apdegusio plastiko liekanos. Smarkiai apdūmytos patalpos, ugnies sugadinti daiktai. Duomenys perduoti policijai, bus atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Į viršų