Spalio 23 d. Šiaulių apylinkės teismas pradės dirbti naujame pastate – P. Cvirkos gatvėje 77, buvusiose AB „Lietuvos dujos“ Šiaulių filialo administracinėse patalpose. Šiuo metu teismas dirba trijuose pastatuose, kurie išsidėstę skirtingose miesto vietose. Tikimasi, kad teismui įsikūrus viename pastate bus išspręsti proceso dalyviams kylantys nepatogumai, teismo paslaugomis bus galima pasinaudoti greičiau ir patogiau.  Apie tai informuoja Nijolė Damulė, Šiaulių apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene.

„Visi teismo darbuotojai dirbsime viename pastate. Taip kolektyvui bus užtikrintos daug geresnės darbo sąlygos, patogesnis administravimas, nekils problemų interesantams, – sako teismo pirmininkė Gema Janušienė. – Dabar pasitaiko atvejų, kai proceso dalyviai supainioja teismo pastatus, vėluoja į posėdžius. Jiems tenka aiškinti, kad skirtingo pobūdžio bylos nagrinėjamos skirtinguose pastatuose. Keliuose teismo pastatuose apsilankyti tenka ir norintiesiems susipažinti su bylos medžiaga, kuri jau yra perduota į archyvą.“  

Naujasis pastatas, kuriame įsikurs teismas, yra centrinėje miesto dalyje, netoli yra viešojo transporto stotelė, Šiaulių autobusų stotis – taip bus užtikrintas patogus susisiekimas viešuoju transportu atvykstantiems gyventojams, ypač iš Šiaulių ir kitų rajonų. Netoli pastato taip pat yra ir maitinimo įstaigų.

Teismas įsikurs daugiau nei 3 500 kvadratinių metrų ploto patalpose. Naujosios patalpos erdvesnės, didesnis priimamasis, todėl proceso dalyviams bus patogiau laukti teismo posėdžių. Minėtose patalpose bus įrengtas kabinetas teismo savanoriams, prokurorams ir advokatams, atskira erdvė numatyta žiniasklaidos atstovams, modernus vaikų apklausos kambarys, konvojavimo patalpos.

„Pirmajame aukšte įsikurs raštinė. Priimamajame specialistai priiminės ir išdavinės dokumentus, bus įrengti du informaciniai televizijos ekranai. Taigi visa informacija gyventojams bus teikiama vienoje vietoje“, – teigia Šiaulių apylinkės teismo pirmininkė G. Janušienė.

Teisme bus įrengta 15 posėdžių salių, kurių viena skirta darbuotojų susirinkimams, mokymams, konferencijoms. Antrajame, trečiajame ir ketvirtajame aukštuose bus įrengti teisėjų, teisėjų padėjėjų ir teismo posėdžių sekretorių kabinetai. Teismo archyvas įsikurs pastato pusrūsyje.

Teismas patalpas nuomosis iš UAB „NT valdos“, kuri laimėjo patalpų nuomos konkursą. Pagal nuomos sutartį pastato savininkė pritaikys patalpas teismo veiklai, paliks baldus, atliks papildomų paslaugų: vykdys statinio techninę priežiūrą, inžinerinių sistemų (šildymo, vandentiekio, nuotekų, elektros, ryšių, vėdinimo, kondicionavimo) priežiūrą ir eksploataciją, valys teritoriją, išveš šiukšles.

Nuo 2013 m., kai buvo sujungti Šiaulių miesto ir Šiaulių rajono apylinkių teismai, darbuotojams teko dirbti trijuose pastatuose: Vilniaus g. 247 yra nagrinėjamos administracinių nusižengimų ir baudžiamosios bylos, Dvaro g. 81 –  civilinės bylos, Vytauto g. 149 įsikūręs Teismo archyvas. Dabartiniai teismo pastatai yra neremontuoti, seniai statyti (1930 m. ir 1976 m.), todėl vasarą darbuotojai ir lankytojai kenčia nuo karščio, žiemą – nuo šalčio. Teismui persikėlus į naujas patalpas, tris teismo valdomus pastatus numatoma perduoti Turto bankui.

Parengta pagal Šiaulių apylinkės teismą

Į viršų