Savaitgalis ir po jo netrukus sekusi Žolinės šventė Šiaulių apskrities policijos pareigūnams tapo galvos skausmu. Per kelias dienas pareigūnai sulaikė 21 neblaivų vairuotoją. Beveik pusei (10 vairuotojų) nustatytas vidutinis arba sunkus girtumas. Jiems bus taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Pareigūnai Šiauliuose surengė trumpalaikę priemonę, norėdami patikrinti vairuotojų blaivumą po šventinės dienos. Automobilius jie stabdė prie įvažiavimo į Šiaulius, ties Aleksandrija, ir kelio atkarpoje tarp Aleksandrijos ir Ginkūnų.

Pareigūnams įkliuvo trys neblaivūs vairuotojai ir vienas dviratininkas. Nustatyti dar keli vairuotojai, kurių kraujyje alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Kelios minutės po 7 valandos pareigūnai sustabdė mikroautobusą, kurio vairuotojas išvežioja alkoholį. 29-erių vyras atrodė nustebęs, kad alkoholio matuoklis parodė 0,47 promilės. Netrukus paaiškėjo, kad vairuotojas neturi teisės vairuoti. Ją prarado prieš dvejus metus, kai taip pat įkliuvo neblaivus. Visgi ankstesnis incidentas vairuotojui nesukliudė darbuotis vienoje įmonėje ir vežioti alkoholį. Jei ne šis patikrinimas, vyras rugsėjį būtų atgavęs vairuotojo pažymėjimą. Vyriškiui gresia transporto priemonės konfiskacija ir bauda nuo 850 iki 1500 eurų.

Policijai įkliuvo ir dvi moterys. Viena stebėjosi įpūtusi 0,69 promilės, kita – 0,77 promilės. Pastaroji į alkoholio matuoklį pūtė net kelis kartus, nes nepaisant policininkų paaiškinimų, tai darė neteisingai: tai pūtė per trumpai, tai per silpnai, tai pūsdama darė pertraukas. Kai matuoklis parodė girtumą, moteris pripažino vakar vartojusi alkoholio, bet piktinosi, kad pareigūnai ją gaišina ir dėl šio netikėto reido jai esą teks vėluoti į darbą.

O štai neblaiviam dviratininkui nustatytas taip pat lengvas – 0,47 promilės girtumas. Dar vienam vairuotojui surašytas protokolas už tai, kad šis nesegėjo saugos diržo.

Parengta pagal ŠAVPK

Į viršų