Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) pareigūnai, vykdydami gyvosios gamtos kontrolės reidą, Kelmės rajone sulaikė policijos pareigūną, kuris įtariamas brakonieriavimu. Automobilyje rastas mažo kalibro medžioklinis ginklas ir, kaip manoma, garso slopintuvas. Vyrui gresia nemenka bauda bei ginklo konfiskavimas, be to, dėl draudžiamo ginklo priedo įgijimo ir laikymo medžiaga bus perduota policijai.

Medžioklinis šautuvas su garso slopintuvu
Aplinkosaugininkai turėdami informacijos, kad gali būti vykdoma neteisėta medžioklė, surengė reidą, kurio metu tikrino Kelmės rajono medžioklės plotus.

Apie 23 valandą Vaiguvos seniūnijoje, netoli Akmenių kaimo, pareigūnai per žiūronus pastebėjo iš kviečių lauko bėgantį tamsiai apsirengusį žmogų su ginklu rankose. Vyras įsėdo į kelkraštyje jo laukusį automobilį „Mercedes Benz“ su užsienietiškais valstybiniais numeriais.

Aplinkosaugininkams sustabdžius mašiną, keleivio vietoje sėdėjęs vyras po sėdyne pakišo juodą daiktą. Įtariama, kad tai šaunamojo ginklo garso slopintuvas. Automobilyje, už keleivio sėdynės, taip pat rastas į dėklą neįdėtas mažo kalibro medžioklinis šautuvas su optiniu taikikliu ir prožektoriumi. Šautuvo dėkle buvo rasti 48 šoviniai.

Keleivis D. Š. (1982 m.) prisipažino, kad ginklas jo. Vyras aplinkosaugininkams nepateikė nei ginklo, nei medžioklės, nei savo tapatybės dokumentų. Apie įvykį buvo pranešta Kelmės rajono policijai.

Laukiant, kol atvyks policijos pareigūnai, D. Š. puolė prie ant automobilio bagažinės dangčio padėto ginklo ir nepaisė aplinkosaugininkų reikalavimo atsitraukti. Įvyko susistumdymas, kurio metu dingo šalia ginklo padėtas garso slopintuvas. Po incidento D. Š. ėmė šalintis Akmenių kaimo link. Aplinkosaugininkai vyrą pasivijo ir liepė grįžti prie automobilio. D. Š. plūdo pareigūnus, tačiau prie automobilio sugrįžo. Vėliau žolėse buvo aptiktas išmestas garso slopintuvas.

Gresia ir administracinė atsakomybė
Atvykę policijos pareigūnai dar kartą apžiūrėjo automobilį ir abu sulaikytus asmenis. Daugiau draudžiamų daiktų neaptikta. D. Š. ir automobilio vairuotojas V. Š. (1952 m.) buvo pristatyti į policijos komisariatą.

Kaip paaiškėjo D. Š. yra Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas ir medžiotojas. Abiejų vyrų buvo prašoma pateikti paaiškinimus dėl patikrinimo metu rasto draudžiamo ginklo priedo – garso slopintuvo bei neteisėtai vykdytos medžioklės, tačiau V. Š. ir  D. Š. teikti paaiškinimus kategoriškai atsisakė.

Už medžioklę reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimą D. Š. gresia bauda iki 1450 eurų, taip pat ginklo bei visų jo priedų konfiskavimas. Dėl draudžiamo ginklo priedo – garso slopintuvo D. Š. taip pat gresia administracinė atsakomybė. Medžiaga bus perduota policijai.

Parengta pagal ŠRAAD

Į viršų