Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dviem šiauliečiams – 18 m. N. K. ir 50 m. V. V., kurie, pasinaudoję svetima mokėjimo kortele, iš bankomato paėmė 700 Eur. Už neteisėtą disponavimą elektronine mokėjimo priemone, jos duomenimis, sukčiavimą, neteisėtą prisijungimą prie informacinės sistemos jiems skirta po 20 MGL (753,20 Eur) dydžio bauda, kurią teismas įpareigojo sumokėti per vienerius metus po nuosprendžio įsiteisėjimo.

Apie tai informuoja Nijolė Damulė, Šiaulių apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene.

Skirta švelniausia bausmė
„Teismas kaltinamiesiems skyrė švelniausią bausmę –  baudą. Kadangi abu kaltinamieji prisipažino, gailėjosi, paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu, – sakė bylą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Marius Steponaitis. – Be to, teismas atsižvelgė į tai, kad abu kaltinamieji anksčiau neteisti, dirba.“   

Kaltinamųjų atsakomybę sunkinančios aplinkybės – veikos padarytos bendrininkų grupe, apsvaigus nuo alkoholio. Teismas konstatavo, kad padaryti du nesunkūs ir du apysunkiai nusikaltimai. Nukentėjusysis civilinio ieškinio nepareiškė. Dalį pinigų – 450 Eur – kaltinamieji sumokėjo.

Piniginė iš autobusų stotelės šiukšliadėžės      
Teismas nustatė, kad N. K. ir V. V. 2017 m. sausio 7-osios naktį, pasinaudoję svetima nukentėjusiojo kortele, iš bankomato Šiauliuose paėmė 700 Eur. Kaltinamieji dar keliskart vedė PIN kodą ir bandė paimti pinigų, tačiau, viršijus pinigų išdavimo dienos limitą, nepavyko.

V. V. iš bankomato paimtus pinigus padalijo: 250 davė N. K., likusius – pasiliko sau.

Banko kortelę sausio 6-osios vėlai vakare vyrai rado autobusų stotelės šiukšliadėžėje.

V. V. apie išmestą piniginę sužinojo išgirdęs pažįstamos, pas kurią laikinai gyveno ir dirbo, pokalbį su sūnumi. Pardavėja dirbusi moteris telefonu pasakojo sūnui, kad parduotuvėje vyras paliko piniginę. Ji su bendradarbe iš piniginės paėmė 500 Eur ir pasidalijo perpus, o piniginę grįždama namo išmetė į šiukšliadėžę.

V. V. žinojo, kurioje stotelėje moteris išlipo iš autobuso, todėl kartu su draugu išėjo ieškoti piniginės.

Dėl parduotuvėje įvykdytos pinigų vagystės pareigūnai atliko kitą ikiteisminį tyrimą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per nuosprendį priėmusį Šiaulių apylinkės teismą.

Parengta pagal Šiaulių apylinkės teismą

Į viršų