Generalinė prokuratūra išplatino pranešimą apie tai, kad Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė V. Bartušienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis jas platinant kaltinami trys Joniškio rajono gyventojai. Vienas jų – 18-metis T. K. kaltinamas ir tų pačių medžiagų platinimu nepilnamečiams, o vyriausiasis – 30-ties metų J. G. – dar ir kontrabanda.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų dėmesį šie vyrai patraukė viename iš populiariausių Lietuvoje socialinių tinklų. Kaltinamasis T. K. socialiniame tinkle esančiose grupėse, kuriose kalbama apie kanapes, įdėjo skelbimą, kad gali padėti. Iš susidomėjusių kanapių įsigijimu, jis paimdavo pinigus, po to nueidavo iki narkotikų pardavėjo, su kuriuo buvo susipažinęs per socialinę svetainę, ir pasiėmęs iš jo kanapes nunešdavo jas perkančiajam.

Tame pačiame socialiniame tinkle jis susipažino ir su kitu kaltinamuoju 21-erių E. B., kuris pasiūlė jaunesniam kolegai parduoti narkotikų. T. K. neretai ateidavo į studentų bendrabutį Šiauliuose, kuriame gyveno E. B. ir įsigydavo „žolę“ tiesiog bendrabučio kambaryje.

Taip vykdavo „žolės“ prekyba, kol vieną dieną pareigūnai atliko nusikalstamą veiką imituojančius veiksmus ir apsimetę susidomėjusiais pirkėjais viename prekybos centrų įsigijo nedidelį kiekį kanapių iš T. K. Apie suvaidintą pirkimą nieko nenutuokęs „pardavėjas“ buvo sulaikytas vietoje. Jam kanapes pardavęs E. B. taip pat sulaikytas tą pačią dieną, o J. G. į policijos rankas pateko kitą dieną.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Joniškyje gyvenantis J. G. prieš kurį laiką buvo įsivežęs kanapių iš Latvijos. Visi kanapių „pardavėjai“ savo kaltę pripažįsta. Baudžiamasis kodeksas jauniausiajam kaltinamajam T. K. numato laisvės atėmimą iki 12 metų, E. B. – iki 8 metų, o J. G. – iki 10 metų.

Į viršų