Šiaulių apylinkės teismas atsisakė iškelti privataus kaltinimo bylą dėl šmeižto pagal pareiškėjų Seimo nario Valerijaus Simulik ir buvusio Seimo nario Edvardo Žakario skundą. Teismo nutartimi skundas perduotas Šiaulių apylinkės prokuratūrai, kuri spręs klausimą dėl nutraukto ikiteisminio tyrimo atnaujinimo. Apie tai praneša Šiaulių apylinkės teismo pirmininko padėjėja (ryšiams su žiniasklaida ir visuomene) Nijolė Damulė.

„Teismo nuomone, privataus kaltinimo skunde kaip šmeižikiški įvardijami teiginiai apie esą tam tikrus viešųjų asmenų veiksmus peržengia privataus ginčo ribas ir turi visuomeninę reikšmę, – sako Šiaulių apylinkės teismo teisėja Alma Berniūnaitė. – Todėl turi būti atliekamas ikiteisminis tyrimas.“

Šiaulių apylinkės prokuratūra pagal pareiškėjų E. Žakario ir V. Simulik pareiškimą 2016 m. rugsėjo 22 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą. Politikai nurodė, kad interneto svetainėje 2016 m. rugsėjo 6 d. buvo paskelbtas pasisakymas, kuris, pareiškėjų teigimu, neatitinka tikrovės, šmeižia ir įžeidžia jų, kaip viešų asmenų, garbę ir orumą, tuo pačiu diskredituoja LR Seimą.

2016 m. gruodžio 1 d. Šiaulių apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą ir pareiškėjams nurodė, kad šie gali kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka. Pareiškėjai E. Žakaris ir V. Simulik 2017 m. gegužės 10 d. kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismą ir prašė pradėti privataus kaltinimo procesą.

Nutartis per 7 d. nuo patvirtinto nuorašo įteikimo gali būti skundžiama Šiaulių apygardos teismui.

Parengta pagal Šiaulių apylinkės teismą

Į viršų