Penktadienį vakare Šiaulių policijos pareigūnai surengė reidą. Didžiausias dėmesys skirtas neblaivių vairuotojų kontrolei. Policijos ekipažai kelias valandas dirbo Radviliškio ir Pakruojo rajonuose, vėliau gausios pareigūnų pajėgos iki išnaktų vairuotojų blaivumą tikrino Šiauliuose.

Radviliškio ir Šiaulių rajonuose pareigūnams įkliuvo 2 neblaivūs vairuotojai.

Apie 19.30 Radviliškio rajone Daugėlaičiuose buvo sustabdytas automobilis „Volkswagen Golf“. Alkoholio matuokliu 28-erių vairuotojui nustatytas 2,24 promilės girtumas. Kadangi tai vidutinis girtumas, vyras nuvežtas į Radviliškio ligoninę, kur jam atliktas kraujo tyrimas.

Įkliuvęs vairuotojas teigė važiavęs dar nusipirkti alkoholio. Iki parduotuvės jam esą reikėjo įveikti apie 3 kilometrus.
Kitas neblaivus vairuotojas sustabdytas Šiaulių rajone, Kairiuose. Į painią istoriją, kuri gali gerokai atsirūgti, vairuotojas įsivėlė pats. Jaunas vyras iš pradžių policijai pranešė apie tai, kad Šiaulių rajone asmuo neturėdamas tam teisės vairuoja automobilį.

Atvykę tikrinti informacijos, pareigūnai nurodytu adresu automobilio nerado. Netrukus tas pats automobilis „Mazda“ pastebėtas Kairiuose, išvažiuojantis iš parduotuvės aikštelės. Transporto priemonę vairavo neseniai policijai skambinęs pranešėjas. Paaiškėjo, kad automobilis priklauso ne jam, jis vairuotojo pažymėjimo neturi ir yra neblaivus. Maža to, tuoj atsiradęs mašinos savininkas policijai pranešė, kad transporto priemonę iš jo ką tik pavogė.

Sulaikytam vairuotojui nustatytas 2,17 promilės girtumas. Šiaulių ligoninėje atlikus kraujo tyrimą, alkoholio koncentracija buvo dar didesnė – 2,21 promilės. Panašu, kad 24-erių vyro artimiausiu metu laukia ne tik malonūs rūpesčiai (vyras teigė, kad netrukus turėtų susilaukti naujagimio), bet ir rimti nemalonumai, į kuriuos jis įsivėlė būdamas neblaivus.

Per reidą policijos pareigūnai taip pat nustatė kitų pažeidimų: keli vairuotojai nesegėjo saugos diržų, neturėjo privalomojo draudimo, 1 asmuo vairavo nustatyta tvarka neįregistruotą transporto priemonę, 1 protokolas surašytas dviratininkui, nedėvėjusiam šviesą atspindinčios liemenės.

Parengta pagal Šiaulių AVPK ir Teisingumo ministeriją

Į viršų