Šiaulių apygardos prokuratūros 1-ojo Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje nužudymu kaltinama 33-ejų metų šiaulietė. Apie tai informuoja Gabrielė Gendvilaitė, Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė.

Keturios neblaivios moterys ir negyvas vyras
Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, metu buvo nustatyta, kad praėjusių metų lapkričio 13-osios rytą Šiauliuose, Aušrinės sodų 7-osios gatvėje esančiame sodo namelyje įvykusi nelaimė buvo dar viena alkoholio vartojimo pasekmė.

Į įvykio vietą atvykusius Šiaulių apskrities policijos pareigūnus sukrėtė pamatytas vaizdas – jie išvydo keturias neblaivias sumuštais veidais moteris ir ant grindų gulintį negyvą vyrą.

Moterys buvo tiek girtos, kad susikalbėti su jomis pareigūnams nesisekė. Tad visos buvo atvežtos į Šiaulių apskrities policijos laikinojo sulaikymo patalpas. 60 ir 53 metų sulaikytosioms nustatytas lengvas girtumas (1,4 ir 1,12 prom.), 22 metų merginai – sunkus (2,95 prom.), 33 metų kaltinamajai, sodo namelio šeimininkei – vidutinis (2,22 prom.) girtumas.

Peiliu gynėsi nuo smurtautojo?
Tyrimo metu nustatyta, kad įvykio išvakarėse sodo namelį nuomojanti moteris pažįstamų paprašė duoti malkų krosniai pakurti. Pažįstamieji, su kuriais ir buvo išgėrinėjama tą vakarą, sutiko jų duoti.  Jas per du kartus atvežus automobiliu, vėliau moteris pasikvietė svečius pavakaroti. Prie jų prisijungė kaltinamosios motina su teta.

Vakarojant prie stalo buvo konfliktuojama, sugėrovai tarpusavio santykius aiškinosi žodžiais bei kumščiais. Vartojant alkoholį netrūko smurto protrūkių, kurie baigėsi mirtinu dūriu.

Moterys atsipeikėjo tik tada, kai ant grindų pamatė gulintį ir kraujuojantį 42 metų sugėrovą. Iškviesti medikai jam padėti niekuo negalėjo, nes smūgis peiliu į kaklą buvo mirtinas.

Sodo namelio šeimininkė prisipažino peilio griebusis, gindamasi nuo vyro smurto. Vėliau jai nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Gresia laisvės atėmimas iki 15 metų
Atliekant tyrimą nustatyta, kad dalį vakaro kartu su svečiais praleidusi šešiametė kraupaus nusikaltimo nematė. Ji kartu su kaltinamosios teta miegojo namo antrame aukšte.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą kaltinamajai gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų.

Parengta pagal prokuratūrą

Į viršų