Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras Žydrūnas Kungys teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis, neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimu, neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos ir sukčiavimu kaltinama trisdešimtmetė šiaulietė K. P.

Įsidėmėjo PIN kodą
Apsukri moteris pateko į pareigūnų akiratį, kai praėjusių metų spalio 27-osios vakarą linksmai leido laiką savo bute Šiauliuose. Jos namuose svečiavosi keli draugai ir mama. Vienas iš vakaro svečių buvo pažįstamas A. B., su kuriuo K. P. susipažino ir bendravo telefonu savaitę prieš įvykį.

Gražiai tarpusavyje bendravę K. P. ir A. B. nuėjo į parduotuvę, kur vakarui nusipirko šiek tiek gėrimų ir užkandžių. Naujas draugas trisdešimtmetei gyrėsi, kad nemažai uždirba, tad ji nesibodėjo žvilgtelėti ir įsidėmėti, kokį kortelės PIN kodą jis suvedė mokėdamas už pirkinius kasoje.

Grįžę į namus visi kartu vakarojo, kol vieni išsiskirstė į savo namus, o kiti nuėjo miegoti. Vienintelė K. P. ryte prabudo anksčiausiai – apie 6 val. ryto. Moteris tyliai iš A. B. striukės kišenėje buvusios piniginės pasiėmė banko kortelę ir išsikvietusi taksi išvažiavo link artimiausio bankomato. Pasinaudojusi jo bankine mokėjimo kortele K. P. išsigrynino 500 eurų ir grįžusi namo banko kortelę įdėjo atgal į piniginę.

Gresia laisvės atėmimas iki 6 metų
Nukentėjusiam nubudus, K. P. su kitu draugu vartojo jau ryte nupirktus gėrimus. Jam pasidarė įdomu, iš kur K. P. galėjo gauti pinigų, nes dieną prieš ji skundėsi, kad jų neturi. Tą kartą jis neįtarė, kad iš jo banko sąskaitos galėjo būti pagrobti pinigai, nes piniginė bei banko mokėjimo kortelė buvo jo striukėje.

Tik po kelių dienų savo namuose A. B. prisijungė prie elektroninės bankininkystės sistemos ir pamatė, kad jo sąskaitoje trūksta 500 eurų. Jis suprato, kad dėl dingusių pinigų greičiausiai kalta bus  naujoji draugė.  

Nusikaltimą išaiškino ir per itin trumpą laiką ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus Antrojo poskyrio pareigūnai.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą jai gresia laisvės atėmimas iki 6 metų.

Parengta pagal Prokuratūros pranešimą

Į viršų