Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) darbuotojai savaitgalį rengė reidus ir tikrino žvejus bei medžiotojus. Patikrinus apie 300 žvejų nustatyta 14 žvejybos taisyklių pažeidimų. Medžioklės taisyklių pažeidimų nenustatyta.

Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai savaitgalį tikrino Šiaulių, Radviliškio, Mažeikių ir Telšių rajono vandens telkinius ir medžioklės plotus. Aplankius 20 vandens telkinių buvo rasta daugiau kaip 200 žvejų mėgėjų. Grubių žvejybos taisyklių pažeidimų nenustatyta. Visi žvejai turėjo ir smaigus, tačiau septyni mėgėjai į žvejybą išsirengė nepasirūpinę žvejo bilietais. Vyrams surašyti protokolai.

Administracinių nusižengimų kodeksas už mėgėjų žvejybos taisyklių ir kitų mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą numato baudą iki 60 eurų.

Sekmadienį tikrinti žvejai bei medžiotojai ir Plungės rajone. ŠRAAD Plungės rajono agentūros darbuotojai patikrino devynis vandens telkinius ir rado 78 žvejus mėgėjus. Dauguma jų turėjo reikiamus dokumentus ir smaigus, tačiau ne visi. Septyniems žvejams surašyti protokolai už tai, kad žvejojo neturėdami žvejo bilietų. Daugiausiai nedrausmingų žvejų – penki, žvejojo ant Alsėdžių ežero ledo.

Praėjusią savaitę reidas-akcija „Saugus elgesys ant ledo“ vykdyta ir Kelmės rajone.

ŠRAAD Kelmės rajono agentūros pareigūnai kartu su Kelmės rajono savivaldybės administracijos bei priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovais tikrino vandens telkinius. Akcijos metu žvejams priminti saugaus elgesio ant vandens telkinių ledo reikalavimai. Žmonėms buvo dalinamos atmintinės bei priemonės, kuriomis pasinaudojus būtų galima įlūžus išlipti ant ledo – smaigai.

Reido metu žvejai mėgėjai taip pat tikrinti dėl mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų laikymosi. Pažeidimų Kelmės rajone nenustatyta.

Parengta pagal ŠRAAD informaciją

Į viršų