Šiaulių regiono aplinkos apsaugos gyvosios gamtos apsaugos inspektoriams po ilgai trūkusio tyrimo pavyko įrodyti, kad varyminės medžioklės metu Joniškio rajone vienas iš medžiotojų nušovė briedį. Medžiotojo laukia rimti nemalonumui, teks atlyginti tūkstantinę žalą gamtai, sumokėti baudą, be to, atsisveikinti su prabangiu šautuvu ir teise medžioti.  

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad pernai gruodžio 3 d. Ž. Ž. (1972 m.), neturėdamas licencijos briedžio patinui sumedžioti, bet medžiodamas Joniškio rajone, Beržėnų medžioklės būrelio medžioklės plotuose, sumedžiojo briedžio patiną.

Medžiotojas nurodė, kad varyminės medžioklės metu du kartus šovė į keturis elnio jauniklius, tačiau nepataikė. Negyvą briedį aptiko vieno iš varovų šuo. Keturkojis aptikęs briedį ėmė skalyti ir kviesti šeimininką. Apie incidentą buvo pranešta aplinkosaugininkams.

Iš piliečio Ž. Ž. buvo paimtas kombinuotas šautuvas HEYM 55 BF, su kuriuo šis medžiojo.

Aiškinantis aplinkybes buvo apžiūrėtas briedis. Pareigūnams pavyko aptikti kulką. Kulka ir ginklas buvo perduoti ekspertams. Po kurio laiko buvo gauta Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato ekspertų išvada, kad kulka, nušovusi briedį, paleista ir piliečio Ž. Ž. ginklo.

Joniškio rajono gyventojui Ž. Ž. surašytas protokolas. Už gyvūno, kurį sumedžioti asmuo, turintis teisę medžioti (medžiotojas), neturi teisės, sumedžiojimą arba neteisėtai sumedžioto licencijuojamo gyvūno gabenimą ar dorojimą yra numatyta bauda nuo 868 iki 1737 eurų su teisės medžioti atėmimu nuo 1 iki 5 metų ir pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimų.

Tad medžiotojas greičiausiai neteks ir prabangaus šautuvo. Be to vyrui teks atlyginti gamtai padarytą žalą. Už nušautą briedį reikės sumokėti daugiau kaip 5550 eurų.

Visa surinkta medžiaga bus perduota teismui, kuris ir spręs kokią nuobaudą medžiotojui paskirti.

Parengta pagal ŠRAAD

Į viršų