Įžengę į naujuosius 2017 metus dar kartą prisiminkime svarbiausius ir įspūdingiausius Šiaulių sportininkų laimėjimus, kurie nuskambėjo ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje bei pasaulyje.

Olimpiniai medaliai
Be abejo vienu svarbiausiu sportiniu laimėjimu 2016-aisiais tapo mūsų miesto baidarininkų Aurimo Lanko ir Edvino Ramanausko iškovoti olimpiniai bronzos medaliai.

Bronzos medaliais šiauliečiai pasipuošė 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vyrų dviviečių baidarių 200 m distancijoje užėmę trečiąją vietą, nusileisdami tik Ispanijos ir Didžiosios Britanijos sportininkams.

Ši pergalė Šiauliams ypatinga, nes iki šiol olimpinį medalį į mūsų miestą buvo parvežęs tik krepšininkas Mindaugas Žukauskas, kartu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine iškovojęs bronzą 1996 metų Atlantos olimpiadoje.

Parolimpinis čempionas
2016 metais į Šiaulius buvo parvežti ne tik olimpiniai bronzos medaliai, bet ir parolimpinis auksas ir sidabras.

Lengvaatletis Mindaugas Bilius auksą iškovojo Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių judėjimo negalią turinčių vyrų (F37 grupė) rutulio stūmimo rungtyje. 34-erių metų šiaulietis sėkmingiausiu, penktuoju, bandymu rutulį nustūmė 16 m 80 cm ir savo priešininkus paliko toli už nugaros. Be to, pasiekęs šį rezultatą M. Bilius pagerino asmeninį, Lietuvos bei Europos rekordą.

Sidabras mūsų miesto lengvaatlečiui atiteko judėjimo negalią turinčių vyrų (F37 grupė) disko metimo varžybose. Sėkmingiausiu, penktuoju, bandymų M. Bilius diską nusviedė 53 m 50 cm ir pagerino savo asmeninį rekordą.

Pasaulio čempionato bronza
Itin reikšmingų sportinių laimėjimų 2016 metais iškovojo ir jaunieji Šiaulių sportininkai.

Tbilisyje (Gruzija) vykusiame pasaulio jaunių imtynių čempionate Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinė Kamilė Gaučaitė (70 kg, 18 dalyvių) užėmė trečiąją vietą. Lemiamoje akistatoje  K. Gaučaitė grūmėsi su švede Denise Sabina Makota Stroem ir nugalėjo ją rezultatu 1:0.

Šiaurės šalių plaukimo čempionato auksas
Sėkmingi 2016-ieji buvo ir mūsų miesto plaukikams, o ryškiausią pergalę pasiekė Valdas Abalikšta. Danijos Koldingo mieste vykusiame Šiaurės šalių plaukimo čempionatas „Nordic“ V. Abalikšta dar kartą pateisino geriausio Šiaulių miesto plaukiko vardą – iškovojo aukso medalį 200 m plaukimo krūtine rungtyje.

V. Abalikšta šią rungtį iš devynių dalyvių įveikė per 2 minutes 10,01 sekundės ir trečią kartą pagerino savo asmeninį rekordą bei Šiaulių miesto rekordą.

Tą pačią rungtį pasaulio plaukimo čempionate lietuvis Andrius Šidlauskas įveikė per 2 minutes ir 11,20 sekundės ir užėmė 22 vietą. V. Abalikštos rezultatas 1,19 sekundės geresnis.

Lietuvos čempionai
Ne veltui sakoma, kad Šiauliai – regbio sostinė. 2016-aisiais „BaltRex-Šiaulių“  regbininkai pasiekė iš tiesų įspūdingų pergalių tiek Lietuvos, tiek užsienio arenose: trečius metus iš eilės virš galvos kėlė Lietuvos regbio federacijos taurę, triumfavo Lietuvos ir Baltijos regbio 7 čempionatuose, nugalėjo Lietuvos atvirajame R-15 čempionate – „TOP-4“ lygoje.

Į viršų