Policijos pareigūnai vyksta į pačius įvairiausius iškvietimus, kur padėti reikia ne tik žmonėms, bet ir keturkojams. Užvakar Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai nuo šalčio ir bado išgelbėjo du be namų likusius šunis. Apie tai praneša Aušra Plonytė, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė.

Praėjusį penktadienį Šiaulių rajono, Pakuršėnio kaime, sudegė namas, kuriame gyveno asocialus asmuo. Jis po nelaimės išsikraustė, tačiau kieme likimo valiai paliko du šunis. Anksčiau sodyboje gyvenęs Latvijos pilietis jau buvo baustas už gyvūnų nepriežiūrą, nes augintiniais nesirūpino, dabar šunis visai apleido.

Visą savaitę nešerti keturkojai buvo pikti, aplodavo praeinančius gyventojus, arti nieko neprisileisdavo, todėl žmonės, nesumanydami ką daryti, iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai pamatė, kad situacija gana prasta, todėl pirmiausiai nusprendė šunis pašerti. Artimiausioje parduotuvėje nupirko dešros ir kaulų. Paėdę šunys tapo nebe tokie pikti, arčiau prisileido žmones. Policijos pareigūnai susisiekė su gyvūnų prieglaudos „Šiaulių letenelė“ savanoriais, kurie labai greitai sureagavo į pagalbos prašymą ir keturkojus išsigabeno į prieglaudą.

Parengta pagal Šiaulių AVPK

Į viršų