Ketvirtadienį vykusiame Šiaulių apygardos teismo posėdyje dėl praėjusiais metais visą Lietuvą sukrėtusios istorijos, kai 58 metų Kražių gyventojas Rimantas Bekintis žiauriai nužudė keturias moteris, buvo skaitomos baigiamosios kalbos.

Teismo posėdžio metu prokurorė siūlė žmogžudžiui skirti laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos. Nusikaltėlio gynėjas siūlė R. Bekinčio prisipažinimą kaltu traktuoti kaip lengvinančią aplinkybę ir skirti laisvės atėmimo bausmę fiksuotam laiko tarpui. Galutinis nuosprendis žudikui bus skelbiamas kitų metų sausio 27 dieną.

Pavogti tik keli eurai
Praėjusių metų lapkričio pradžios įvykiai sukrėtė visą Lietuvą. Lapkričio 2 – 4 dienomis kaltinamasis R. Bekintis brutaliai nužudė keturias moteris. Buvo nustatyta, kad atlikdamas nusikaltimus vyras buvo neblaivus. Be to, R. Bekintis teisiamas jau ne pirmą kartą.

Lapkričio 2 d. jis nužudė pirmąją savo auką E. B., kuriai ne mažiau kaip 15 kartų į įvairias kūno vietas trenkė namuose rastu plaktuku. Iš nužudytos moters vyras pavogė 35 eurus.

Lapkričio 3 dieną R. B. įsibrovė į kitos Kražių miestelio gyventojos namus. Iš K. L. vyras pavogė grynųjų pinigų, keturis žiedus, iš kurių tris numovė nuo jos pirštų, be to, iš ausų išplėšė segėtus  auskarus. Turto pavogta už beveik 900 eurų. Savo aukai vyras daugiau nei 9 kartus dūrė peiliu į įvairias kūno vietas bei trenkė per veidą.

Bylos nagrinėjimo metu nužudytosios dukra N. M. sakė, kad sunerimta buvo, kai moteris nekėlė telefono ragelio. Atėję prie moters namų durų kaimynai iš lauko pusės rado į spyną įkištą raktą. Pradarius duris moterį rado susmukusią ir nebegyvą.

Lapkričio 4 dieną R. B. įsibrovė į neįgalios J. G. namus. Vyras ją subadė peiliu, tada namuose puolė ieškoti turto, kurį galėtų pavogti.

Kelią jam pastojo į namus aplankyti J. G. atėjusi socialinė darbuotoja L. G. Deja, moteris tapo ketvirtąja vyro auka. Ji galėjo demaskuoti žudiką, tačiau moteriai buvo smogta kastuvu ir trenkta per veidą. Nuo sunkių sužalojimų L. G. mirė įvykio vietoje. Žudikas iš moteris piniginės pavogė ten buvusius kelis eurus ir pasišalino iš įvykio vietos.

Kaip pirmajame teismo posėdyje sakė nužudytosios J. G. brolis B. G., sesuo gyveno viena, turėjo „pusę trobelytės“. Lemtingąjį lapkričio 4 vakarą pas vyrą atėjo sunerimę socialiniai darbuotojai, nes J. G. nekėlė telefono ragelio. Nuėję prie moters namų jie rado ten nuvykusios ir nužudytos socialinės darbuotojos L. G. dviratį, o atrakinę namo duris prieangyje rado suguldytas abi moteris.

Į viršų