Penktadienio vakarą gausios Šiaulių apskrities policijos pareigūnų pajėgos dirbo Šiaulių ir Raseinių miestų gatvėse. Šį kartą didžiausias dėmesys skirtas vairuotojų saugumui. Pareigūnai stebėjo, ar vairuotojai segi saugos diržus, ar vairuodami nekalba mobiliaisiais telefonais. Artėjant vidurnakčiui dėmesys sutelktas į vairuotojų blaivumą.

Tiesa, reidas prasidėjo nuo pranešimų apie eismo įvykius. Iš pradžių pareigūnai informuoti, kad Šiauliuose prie vieno prekybos centro automobilis apgadino kitą transporto priemonę, o vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino. Netrukus sekė kitas iškvietimas: ties Gardino ir Lyros gatvių sankryža lengvasis automobilis perėjoje kliudė senyvą moterį. 87-erių metų moterį parbloškė „Opel“ markės automobilis, vairuojamas blaivaus 64-erių vyro. Moteris teigė susitrenkusi koją. Nukentėjusiąją apžiūrėjo medikai, laimė, lūžių ar kitų rimtų sužalojimų šiaulietė išvengė. Medikai ją parvežė namo. Neatidžiam vairuotojui skirta 30-ies eurų bauda.

Per reidą nustatyta 14 vairuotojų, kurie vairuodami plepėjo mobiliojo ryšio telefonais, dar keli vairuotojai važiavo neprisisegę saugos diržų. Įprasta, kad iš tolo pamatę policijos automobilį, vairuotojai trumpam paslepia telefoną arba pažada pašnekovui perskambinti po kelių akimirkų, kai policininkai liks už nugaros. Todėl šį kartą pasirinktas mišrus patruliavimo būdas, kai nežymėtame automobilyje esantis pareigūnas fiksuoja pažeidėjus ir apie juos praneša netoliese dirbantiems kolegoms.

Šiauliuose matuoklis dar triskart vairuotojų kraujyje fiksavo alkoholį, tačiau jo kiekis neviršijo leistinos normos.

Parengta pagal Šiaulių AVPK

Į viršų