Kai lapkričio 13-ąją apie pusę šeštos ryto Šiaulių apskrities  policijos pareigūnai pagal iškvietimą nuvyko į  Šiauliuose, Aušrinės sodų 7-osios gatvėje, esantį sodo namelį, pamatytas vaizdas juos pritrenkė – jie išvydo keturias neblaivias sumuštais veidais moteris ir ant grindų gulintį negyvą vyrą. Apie tai informuoja Šiaulių AVPK atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė.

Moterys buvo tiek girtos, kad susikalbėti su jomis pareigūnams nesisekė. Tad visos buvo atvežtos į Šiaulių apskrities policijos laikinojo sulaikymo patalpas. 60 ir 53 metų  sulaikytosioms nustatytas lengvas girtumas (1,4 ir 1,12 prom.), 22 metų  merginai – sunkus (2,95 prom.), 33 metų sodo namelio šeimininkei – vidutinis (2,22 prom.) girtumas.

Kai moterys prablaivėjo, iš jų pasakojimo ėmė ryškėti, kas tą naktį įvyko. Pasirodo, išvakarėse sodo namelį nuomojanti moteris nusipirko malkų ir, pasikvietusi tris moteris bei vyrą, surengė talką joms sutvarkyti. Po jos talkininkų laukė vaišės, kurios tęsėsi iki paryčių. Jų metu buvo konfliktuojama, sugėrovai dėl nepatikusio žodžio ar gesto tarpusavio santykius aiškinosi žodžiais bei kumščiais.  Moterys atsipeikėjo tik tada, kai ant grindų pamatė gulintį ir kraujuojantį 42 metų sugėrovą. Iškviesti medikai jam padėti niekuo negalėjo, nes smūgis peiliu į kaklą buvo mirtinas. Sodo namelio šeimininkė prisipažino peilio griebusis gindamasi nuo vyro smurto. Dėl nužudymo jai pareikštas įtarimas, šiandien bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Šešiametė įtariamosios dukrelė buvo tapusi šio vakaro vaizdų įkaite – jai visą vakarą teko stebėti kraupias nužudymu pasibaigusias išgertuves.

Parengta pagal Šiaulių AVPK

Į viršų