Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai atlieka tyrimą dėl plačiai paplitusios korupcijos Šiaulių ligoninėje. STT pareigūnai surinko pakankamai duomenų apie ne vieną šios ligoninės vadovų sugalvotą ir veikusią korupcinę schemą, taikytą siekiant pasipelnyti ir iš kyšių, ir iš ligoninės biudžeto lėšų.

STT Šiaulių valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neskaidriai Respublikinėje Šiaulių ligoninėje vykdytų viešųjų pirkimų. Kaip įtariama, vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė yra per šimtus tūkstančių eurų, buvo siekiama, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų buvo reikalaujami ir priimami kyšiai.
Taip pat tiriamos aplinkybės dėl ligoninės lėšomis įsigytų ir pasisavintų įvairių brangių daiktų bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos.
Tirdami galimus korupcinius nusikaltimus, vakar STT pareigūnai sulaikė ligoninės generalinį direktorių Petrą Simavičių, strateginio valdymo direktorę Aušrelę Šalkauskienę ir infrastruktūros direktorių Vygentą Jocių. Šie asmenys įtariami piktnaudžiavimu tarnyba, siekiant asmeninės naudos, kyšininkavimu ir kitais nusikaltimais.
Įtariamųjų darbo vietose ir jų namuose atliktos kratos.
STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Pagal STT informaciją parengė Greta JANČIAUSKIENĖ

 

Į viršų