Vakar Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl R. D. dviejų žmonių nužudymo. Nusikaltimą jaunas vyras padarė būdamas dar nepilnametis. Jam skirta nepilnamečiams numatyta maksimali laisvės atėmimo bausmė – jis nuteistas kalėti 10 metų. Prie šios bausmės pridėta dalis neatliktos bausmės, kuri buvo paskirta už kitą, anksčiau padarytą nusikaltimą.

Dviguba žmogžudystė
Bylos duomenimis tragedija įvyko 2013 metų rugpjūčio 25-osios naktį Šiaulių rajone, Kuršėnų mieste. R. D. į namus grįžo neblaivus ir nuėjo pas tame pačiame name gyvenančius kaimynus – moterį ir jos sūnų. Kaip teisme teigė pats R. D., kaimynas žiūrėjo televizorių. Dėl nežinomų priežasčių vyrai susiginčijo.
R. D. prisipažino, kad per grumtynes jis kaimyną ėmė badyti peiliu, mušti. Triukšmas prižadino miegojusią moterį, kuri vyrus ėmė drausminti, mėgino padėti sūnui. Tada R. D. ir ją puolė badyti peiliu, mušti.

Vyras negalėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgė
Vėliau ekspertai ant aukų kūnų suskaičiavo keliasdešimt smūgių ir pjautinių žaizdų. Nuo patirtų sužalojimų motina ir sūnus mirė įvykio vietoje. R. D. savo kaltės neneigė, jaunas vyras tik negalėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgė.
Nukentėjusiesiems iš R. D. priteista 160 tūkst. litų neturtinė ir apie 3 tūkst. turtinė žalos, valstybei – daugiau kaip 1 tūkst. litų.

Pagal Šiaulių apygardos teismo informaciją parengė Paula ALKSNĖ

Į viršų