Per dešimt šių metų mėnesių Kelmės rajone eismo įvykiuose žuvo 5 žmonės, sužalotų buvo 41, kai 2013 m. per visus metus nebuvo nei vieno žuvusiojo. Policijos atstovų teigimu, analizuojant eismo įvykių priežastis, didžioji dalis atsakomybės tenka patiems vairuotojams, jų elgesiui kelyje, būsenai vairavimo metu. Šiemet policijos pareigūnams teko tirti du ypač skaudžius eismo įvykius.

Greta JANČIAUSKIENĖ
Gegužės 3 d., apie 12 val., kelyje Kelmė-Užventis, 24 kilometre, automobilio „Audi A6“ 35 metų amžiaus vairuotojas S. R. išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir trenkėsi į priešais atvažiuojančią motociklininkų koloną, po to trenkėsi į medį. Eismo įvykio metu žuvo pats „Audi A6“ vairuotojas. Taip pat sužalotas automobilio keleivis ir dar keturi motociklininkų kolonoje važiavę asmenys, jie patyrė įvairius sužalojimus. Teismo medicinos specialisto užfiksuoti duomenys rodo, kad žuvusio vairuotojo kraujyje rasta 2,62 promilių alkoholio, o tai – sunkus girtumo laipsnis. Atsižvelgiant į tai, kad šio eismo įvykio metu buvo sužalotas ir žuvo pats vairuotojas, tiesioginis eismo įvykio kaltininkas, ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.
Kita skaudi nelaimė įvyko liepos 6 d., apie 8 val., Kelmės r., Liolių sen., Rikantų kaimo ribose. Automobilis „Audi 80“, vairuojamas devyniolikmečio M. B., išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešais atvažiuojančiu automobiliu „BMW 330D“, kurį vairavo L. N., (gimusi 1986 m.). Eismo įvykio metu žuvo „Audi 80“ vairuotojas, o kartu važiavę keleiviai – keturiolikmetė mergina ir aštuoniolikmetis vaikinas dėl patirtų traumų mirė ligoninėje. „BMW 330D“ automobilio vairuotoja po medikų apžiūros gydėsi namuose. Teismo medicinos specialisto užfiksuoti duomenys rodo, kad „Audi 80“ vairuotojo kraujyje rasta 0,47 promilių alkoholio. Atsižvelgiant į tai, kad šio eismo įvykio metu buvo sužalotas ir žuvo pats vairuotojas, tiesioginis eismo įvykio kaltininkas, ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.
Policijos atstovai pabrėžia, kad šiuose eismo įvykiuose ne tik patys vairuotojai nubaudė save, bet jų vairavimas išgėrus, ir kitiems turėjo skaudžių pasekmių. Todėl prieš sėdant už vairo išgėrus, kiekvienas turi rimtai pamąstyti. Nebandykime likimo, nes jis – nenuspėjamas.

 

Į viršų