2014-09-15 09

Policijos patruliai gaudė ir kovinių imtynių veiksmais tramdė du girtus joniškiečius, automobiliu sprukusius nuo pareigūnų ir juos sužalojusius.
Šiaulių AVPK nuotr.

Rugsėjo 9-osios vakarą Joniškio rajono Kriukų miestelio gyventojai tapo liudininkais įvykio, prilygstančio intriguojančiam vesternui – policijos patruliai gaudė ir kovinių imtynių veiksmais tramdė du girtus joniškiečius, automobiliu sprukusius nuo policijos pareigūnų ir juos sužalojusius. Tik uždėti antrankiai atšaldė įsiaudrinusius„erelius“, kurie skrydį baigė nutūpimu areštinėje.

„Skrydis“ prasidėjo Pakruojo rajone, baigėsi - Joniškio
O „skrydžiui“ vaikinai pakilo Pakruojo rajone, Žeimelio miestelyje. Policijos pareigūnai po 19 valandos sulaukė telefoninio pranešimo apie pavojingai miestelio gatvėmis manevruojantį automobilį „FIAT MAREA“. Anot skambinusiojo, vairuotojas galėjo būti neblaivus, o automobilis pilnas keleivių.
Į nurodytą vietą nuvažiavę Pakruojo policijos patruliai rado automobilį stovintį, be žmonių. Tęsdami patruliavimą miestelyje, jie po kurio laiko pastebėjo gatve riedančią minėtą transporto priemonę ir ją bandė sustabdyti, tačiau vairuotojas teisėtam policijos pareigūno reikalavimui sustoti nepakluso ir dideliu greičiu nurūko Joniškio link.
Persekiodami bėglį, Pakruojo rajono policijos patruliai paprašė pagalbos Joniškio kolegų. „FIAT MAREA“, kuriame be vairuotojo buvo matyti ir ne vienas keleivis, įvažiavo į Joniškio rajone esantį Kriukų miestelį ir pasuko Latvijos sienos link. Juos čia pasitiko Joniškio policijos patruliai, kurie nutarė imtis priverstinio automobilio stabdymo ir ant kelio paklojo „ežį“.

„Ereliai“ priešinosi pareigūnams
Viduriu kelio važiavusio automobilio vairuotojas, pastebėjęs jį stabdantį policijos ekipažą, sumirksėjo artimosiomis šviesomis ir, padidinęs greitį bei pervažiavęs priverstinio stabdymo priemonę, nuriedėjo toliau ... tuščiomis padangomis. Joniškiečių patrulių ekipažas tęsė persekiojimą, kol Naujojoje g. automobilis sustojo.
Iš jo iššokęs vairuotojas pasileido bėgti. Pareigūnų šūksmui „Stop! Policija!“ bėglys nepakluso. Patrulis, pasivijęs vairuotoją, parvertė jį ant žemės, tačiau sulaikomas asmuo dešinės rankos alkūne smogė pareigūnui į šoną. Tuo metu į pagalbą pribėgo Pakruojo kolega, kuriam sulaikomasis spyrė į koją.
Vairuotojas muistėsi ir spardėsi, lyg ungurys siekdamas išslysti iš pareigūnų rankų. Sulaikomajam pagelbėti prišoko automobilio keleivis. Tad pareigūnai buvo priversti panaudoti kovinių imtynių veiksmus ir bėgliams uždėti antrankius.

Vairuotojas įkliuvo trečią kartą
Paaiškėjo, kad automobilį vairavo ir teisėtam policijos pareigūno reikalavimui sustoti nepakluso 31-nerių metų Joniškio gyventojas S. Š., kuris Joniškio policijos pareigūnams yra gerai pažįstamas. Jis ne kartą teistas už vagystes ir turi silpnybę neblaivus vairuoti automobilį, nors teisės vairuoti nėra įgijęs.
Šiais metais S. Š. neblaivus už transporto priemonės vairo policijos pareigūnams įkliūva jau trečią kartą. Šįkart jam nustatytas sunkus girtumas - 2,70 promilės. Už pakartotinį transporto priemonių vairavimą esant neblaiviam ir neturint teisės vairuoti Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su transporto priemonės konfiskavimu arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu,
„FIAT MAREA“ keleivis - 20-metis Joniškio rajono gyventojas S. T. Jam nustatytas taip pat sunkus girtumas - 3,65 prom.
Kartu su jais automobiliu važiavo ir dvi merginos, kurios girtumu vaikinams nenusileido. Alkoholio matuoklis vienai parodė 2,39 prom., kitai - 2,60 prom. girtumą.

Vaikinams gresia baudžiamoji atsakomybė
Pažeidėjų sulaikymo metu buvo sužaloti du pareigūnai. Pakruojo rajono policijos komisariato patruliui konstatuotas kairiojo kelio sąnario raiščių patempimas, Joniškio rajono policijos komisariato patruliui - kairės rankos riešakaulio lūžimas.
Už pasipriešinimą policijos pareigūnams yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Abu pareigūnams pasipriešinę vaikinai buvo uždaryti į areštinę. Jiems dėl pasipriešinimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo pareikšti įtarimai.

Pagal Šiaulių AVPK informaciją parengė Laima TRUMPYTĖ

Į viršų