Moters dieną Šiaulių rajono apylinkės teismas dviem mėnesiams sankcionavo 25-erių metų kuršėniškio R. F. suėmimą. Vyras įtariamas prievartavęs turtą iš keturiolikmečio berniuko.

Prašė pavogti degtinės butelį

Nors tą dieną R. F. su draugeliu keletą „bambalių” alaus jau buvo ištuštinę, tačiau vyrams pasirodė dar maža. Kadangi pinigai išseko ir alaus prasimanyti nebebuvo kaip, draugai išsiskyrė ir kiekvienas pasuko savais keliais.

Šiauliečio kelyje, prie parduotuvės „Iki Cento”, pasimaišė keturiolikmetis paauglys. Gerokai apsvaigęs (buvo nustatytas vidutinis girtumas) vyras pradėjo reikalauti, jog berniukas atiduotų savo mobiliojo ryšio telefoną. Berniukas įžūliam reikalavimui nepakluso, tad už nepaklusnumą buvo „sudrausmintas” smūgiais į galvą.

Šiaulietis reikalavo paauglio nueiti į lombardą ir telefoną įkeisti už užstatą. Kai šis ir to nesutiko daryti, čiupęs paauglį už rankos nusitempė jį prie parduotuvės įėjimo durų ir pareikalavo nueiti į parduotuvę ir pavogti degtinės butelį.

Berniukas sutiko su užpuoliko pasiūlymu, bet užsukęs į parduotuvę priėjo prie pardavėjos ir papasakojo, kokioje situacijoje atsidūrė. Pardavėja berniuką išleido pro tarnybinį išėjimą. Tačiau istorija tuo dar nesibaigė. Nesulaukęs trokštamo butelio degtinės, R. F. įsvirduliavo į parduotuvę ir kėsinosi pats nušvilpti butelį degtinės, bet apsaugos darbuotojai vyro kėslus pastebėjo. Už smulkųjį svetimo turto pagrobimą jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir vyras paleistas.

Skriaudiką atpažino iš nuotraukos

Kovo 6-ąją vyro reketuotas paauglys dėl patirtų galvos sumušimų pasijuto blogai ir tik tada apie buvusį įvykį papasakojo mamai. Nukentėjusysis dėl sveikatos sutrikdymo atsidūrė Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje.

Ikiteisminį tyrimą pradėjusiems Šiaulių rajono kriminalistams, išklausiusiems paauglio pasakojimo, pagal jo apibūdinimą įtariamojo ilgai ieškoti neteko. Parodę stikliuką pamėgusio ir daugybę kartų už girto pasirodymą bei alkoholinių gėrimų vartojimą viešojoje vietoje administracine tvarka bausto R. F. nuotrauką, pareigūnai išgirdo nukentėjusiojo patvirtinimą, kad tai – jo skriaudikas. Jau kitą dieną jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Pagal Šiaulių apskrities VPK pranešimą parengė Asta VOLKOVAITĖ


Į viršų