Šiauliai, sausio 11 d. (ELTA).
Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje tyčiniu nužudymu iš chuliganiškų paskatų, neteisėtu laisvės atėmimu, lenkimu vartoti narkotines medžiagas kaltinami trys jauni Kuršėnų miestelio gyventojai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėje ir būdami apsvaigę nuo alkoholio bei narkotinių medžiagų, 2008 lapkritį išlaužę gyvenamojo namo, esančio Kuršėnuose, duris, įsibrovė į namą, kur panaudodami fizinį smurtą išsivedė nukentėjusįjį V. P. ir prievarta įsodino į mašiną. Nustatyta, kad kaltinamieji nuvežė V. P. į mišką, kur jį sumušė. Po to jį įkėlė į automobilio bagažinę bei parvežę atgal į Kuršėnų miestelį, paliko jį be sąmonės gulėti sankryžoje. Nukentėjusįjį ankstyvą rytą gatvėje rado praeiviai. Po savaitės V. P. nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė.

Pareigūnai nustatė, kad su V. P. buvo susidorota dėl to, kad kaltinamieji įtarė jį auksinės grandinėlės vagyste.

Šioje byloje kaltinimai pateikti ir R. Ž., kuris įtariamas asmens lenkimu vartoti narkotines medžiagas. Be to, anksčiau minėtas A. K., taip pat kaltinamas tuo, kad neteisėtai įgijo, gabeno bei pardavė kokainą.

Trims kaltinamiesiems nužudymu skirta kardomoji priemonė - suėmimas.

Už tyčinį nužudymą iš chuliganiškų paskatų įstatymas nustato maksimalią laisvės atėmimo bausmę - laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Į viršų