Vilnius, sausio 11 d. (ELTA).
Pedofilija įtariamam savo garbę teisme ginančiam kauniečiui verslininkui Andriui Ūsui nepavyko nušalinti jo bylą nagrinėjančios teisėjos. A. Ūsas prašo, kad byla dėl jo šmeižto būtų perduota prokurorams.

A. Ūsas yra iškėlęs privataus kaltinimo bylą Drąsiui Kedžiui, kurį kaltina šmeižtu. A. Ūsas iš D. Kedžio siekia prisiteisti milijoną litų neturtinei žalai atlyginti. Mažametės tvirkinimu įtariamas vyras teigia, kad D. Kedys jį viešoje erdvėje apšmeižė, išvadino pedofilu.

Pasak Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo atstovės Rūtos Trimailovienės, A. Ūsas pirmadienį vykusiame uždarame teismo posėdyje teigė, kad teisėja Aldona Tumelionytė negali savarankiškai atlikti procesinių veiksmų.

"Todėl buvo kreiptasi į teismo pirmininką. Tai šis motyvas yra nepagrįstas, nes teisėja priėmė sprendimą kreiptis į tam tikras instancijas dėl medžiagos išreikalavimo, o teismo pirmininkas pasirašė tiktai prašymą, kadangi teisėja tuo metu sirgo. Kitas motyvas - teisėja yra šališka, nes reiškėsi (viešojoje erdvėje - ELTA). A. Ūsas ir jo advokatas neatvyko į spalio 12 dienos posėdį ir dėl to teisėja buvo pasakiusi, kad tai yra bylos vilkinimas. Norime priminti, kad privatus kaltintojas turėtų pranešti apie savo neatvykimą ir kad jam yra paskirta liudytojo apsaugos programa. Nes jei privatus kaltintojas neatvyksta į teismo posėdį, tai kaip ir nuo kaltinimo atsisako", - Eltai komentavo teismo atstovė.

Atsižvelgęs į šiuos argumentus A. Ūso prašymą teismas ir atmetė.

Be to, pedofilija įtariamas verslininkas pageidauja šmeižto bylą perduoti prokuratūrai.

"Buvo pareikštas prašymas dėl bylos perdavimo nagrinėti valstybinio kaltinimo tvarka. Sausio 28 dieną bus paskelbta nutartis", - teigė R. Trimailovienė.

ELTA primena, jog D. Kedys įtariamas teisėjo Jono Furmanavičiaus ir buvusios savo sugyventinės sesers Violetos Naruševičienės nužudymu. D. Kedžio ieškoma ir Lietuvoje, ir už jos ribų.

D. Kedys ne vieną mėnesį viešai kaltino teisėją J. Furmanavičių, A. Ūsą bei dar vieną vyrą dukrytės tvirkinimu, o savo sugyventinę bei jos seserį - talkinimu pedofilams. Dėl šių kaltinimų Kauno apygardos prokuratūroje praėjusių metų lapkritį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Dabar galimos bylos aplinkybės aiškinamos Vilniaus apygardos prokuratūroje.

Į viršų