Asta VOLKOVAITĖ

Kaip skelbia Šiaulių apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, praėjusiais metais Šiaulių mieste ir rajone ugniagesiai skubėjo į  daugiau kaip 900 gaisrų. Daugiausia gaisrų kilo atvirose teritorijose. Degė 69 automobiliai, 54 gyvenamieji namai bei 50 butų. Gaisrai dažniausiai kilo dėl neatsargaus elgesio bei dėl neatsargaus rūkymo. Dešimčiai tūkstančių Šiaulių miesto ir rajono gyventojų pernai teko beveik 50 gaisrų.

Praėjusiais metais Šiaulių mieste ir rajone kilusiuose gaisruose nukentėjo keturiolika žmonių, vienuolikos gyventojų gyvybių ugniagesiams nepavyko išgelbėti - žmonės žuvo liepsnose.

Beje, dažniausiai gaisrų kilo sekmadieniais – daugiau kaip pusantro šimto gaisrų. Mažiausiai – penktadieniais, šiek tiek daugiau nei šimtas.

 „Penktadieniais po darbų žmonėms labiau patinka ilsėtis ramiai, o sekmadieniais jau vyksta tikri baliai su alkoholio vartojimu ir kitais dalykais“, - įsitikinęs Šiaulių apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Gaisrų tyrimo poskyrio vyresnysis inspektorius Vytautas Šidlauskas. Ugniagesių atstovas mano, kad jei žmonės išmoktų saikingai linksmintis, gaisrų galėtų sumažėti.

Darbingiausias mėnuo ugniagesiams buvo balandis, jie skubėjo į daugiau kaip 300 gaisrų, kai lapkritį kilo vos daugiau nei 30.

Ugniagesiai sako, kad šių metų sausis prasidėjo gana sėkmingai, esą  gaisrų itin sumažėjo.

Į viršų