Alytus, gruodžio 28 d. (ELTA).
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Alytaus apskrities skyrius kartu su Alytaus apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo užvaldyti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos lėšas, kurių suma - beveik 70 tūkst. litų.

Alytuje veikiančios bendrovės direktorei J. P. pareikštas įtarimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ir pasikėsinus sukčiauti.

Tyrimo metu nustatyta, kad viena Alytaus bendrovė, vykdydama Nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų prevencijos priemonės finansavimo ir įgyvendinimo sutartį, pasirašytą su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, turėjo organizuoti mokymus darbo saugos klausimais Lietuvos pietų regiono įmonėms.

Mokymai organizuoti nebuvo, o bendrovės direktorė J. P. suklastojo dokumentus apie neva įvykdytus įsipareigojimus. Ji mokėjimo prašyme įrašė melagingas žinias apie sutarties vykdymo laikotarpiu planuojamas panaudoti "Sodros" biudžeto ir panaudotas savo įmonės lėšas, prie mokėjimo prašymo pridėjo suklastotus įsakymus su juose įrašytomis melagingomis žiniomis apie patirtas administracines išlaidas, darbuotojų darbo laiko paskirstymą, automobilio naudojimą ir kuro išlaidas, darbo laiko apskaitos žiniaraščius ir kitus dokumentus.

Šiuos suklastotus dokumentus ji pateikė nepriklausomai audito bendrovei, Valstybinei darbo inspekcijai ir "Sodrai". Nusikaltimas nebuvo baigtas dėl nuo įtariamosios valios nepriklausančių aplinkybių - pareigūnai laiku informavo "Sodrą", ir ši prašomų lėšų bendrovei neišmokėjo.

Taip buvo užkirstas kelias pasisavinti beveik 70 tūkst. litų "Sodros" lėšų.
Į viršų