Asta VOLKOVAITĖ
Ketvirtadienį apie 19 valandą medikai ir ugniagesiai skubėjo į Šiaulių rajone esantį Daujočių kaimą. Čia, apie 20 kilometrų nuo Šiaulių, penkiasdešimtmečio akmeniškio V. Ž. vairuojamas automobilis „Honda Civic” išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės Mobiliojo būrio 21-erių metų patrulio R. L. vairuojamu automobiliu „Opel Vectra”. Žuvo „hondos” vairuotojas ir kartu važiavę keleiviai: 34-erių metų Naujosios Akmenės gyventojas R. V. ir  43-ejų metų A. B.
Ugniagesiams teko traukti hidraulinę įrangą ir laisvinti minėtose mašinose prispaustus iš viso penkis žmones.
 
Automobilio „Opel Vectra” vairuotojas atsipirko galvos smegenų sukrėtimu, galvos ir dešiniojo peties sumušimais, smakro bei dešiniojo kelio žaizdomis. Kartu su patruliu važiavusi devyniolikmetė akmeniškė G. J. dėl galvos ir krūtinės sumušimo bei galvos smegenų sukrėtimo paguldyta į Šiaulių apskrities ligoninės Neurochirurgijos skyrių.
 
Policijos duomenimis, automobilis „Honda Civic” buvo techniškai netvarkingas, ant galinės ašies puikavosi vasarinės padangos. Pirminiais duomenimis, šios mašinos vairuotojas viršijo leistiną greitį. Kaktomuša „hondą” „pasitikęs” pareigūnas tą vakarą buvo be uniformos ir iš Šiaulių  po darbo važiavo į Akmenę.
 
Anot policijos pareigūnų, 1996-ųjų „vektros” vairuotoją išgelbėjo išsiskleidusi oro pagalvė bei saugos diržas.
 
Beje, minėtas Daujočių kaimo kelio ruožas tą vakarą termometro stulpeliui rodant 14 laipsnių šalčio buvo sausas ir nuvalytas.

Į viršų