Asta VOLKOVAITĖ
Šiaulių rajono apylinkės teismas leido sulaikyti seksualiniu prievartavimu įtariamą 25-erių metų Šiaulių rajono gyventoją Marių S. Prokurorų prašymu, neįgalų septyniolikmetį kaimyną oraliniu ir analiniu būdu galimai prievartavęs jaunuolis trim mėnesiams pasiųstas belangėn.

„Šiaulių naujienose” rašyta, kad Šiaulių rajono policijos komisariato pareigūnams apie galimą neįgalaus septyniolikmečio Šiaulių rajono gyventojo seksualinį prievartavimą pranešė jo giminaitė.

Septyniolikmetis negalėjo konkrečiai prisiminti, kiek kartų ir kada jis patyrė kaimyno seksualinę prievartą. Spėjama, kad tai galėjo nutikti tarp lapkričio 12-osios ir gruodžio 10-osios nukentėjusiojo namuose. Nepilnamečio žodžiais, aštuoneriais metais vyresnis kaimynas jam grasino fiziniu smurtu, tad jis sutiko kaimyną tenkinti ir oraliniu, ir analiniu būdu.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo. Baudžiamajame kodekse už nepilnamečio seksualinį prievartavimą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo dvejų iki dešimties metų.

Į viršų