Asta VOLKOVAITĖ
Užvakar į Šiaulių miesto apylinkės teismą atvesdintas septyniolikmetis M. Č. Prokuratūros prašymu, telefoninio sukčiaus pasiuntiniu galimai dirbusį nepilnametį teismas leido suimti trim mėnesiams.

Praėjusį antradienį Dainų gatvėje gyvenanti penkiasdešimtmetė šiaulietė V. K. sulaukė telefoninio sukčiaus skambučio. Pašnekovas pranešė, kad moters sūnus sužalojo žmogų ir už tariamos atsakomybės išvengimą paprašė sumokėti 5 tūkstančius litų. Šiaulietei kilo įtarimų, kad tai gali būti apgaulė, tad paskambino policijos pareigūnams ir pranešė apie galimą sukčiaus ataką. Pinigų atvykusį atsiimti žmogų sučiupo teisėtvarkos sergėtojai.

Anot Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai  Gailos Smagriūnienės, nepilnametis jau ne pirmą kartą padeda telefoniniams sukčiams. Spalio 22-ąją Šiaulių rajono policijos komisariato pareigūnai vaikiną su dviem „bendražygiais” sučiupo Šakynos kaime su 9 tūkstančiais litų. Anot atstovės spaudai, minėto kaimo gyventojas „solidžią” pinigų sumą perdavė irgi tikėdamasis išgelbėti sūnų nuo tariamos bausmės. Manoma, kad nepilnametis „talkininkavo” telefoniniams sukčiams ir spalio 11-ąją Kužių gyvenvietėje. Kužiškė už neva jos sūnaus sukeltą avariją į jos namus atvykusiems žmonėms atidavė 8 tūkstančius 500 litų.

Beje, šią savaitę Šiaulių miesto apylinkės teismas leido trim mėnesiams suimti ir dar vieną telefoniniu sukčiavimu įtariamą 21-erių E. G.

Į viršų