Asta VOLKOVAITĖ
Policijos pareigūnai ieško nuo teisėsaugos besislapstančio 28-erių metų sutenerio Dariaus Kazlausko. Vyras į „kojas” dėjo, kai įsiteisėjo teismo jam skirtas nuosprendis – trejų metų laisvės atėmimo bausmė. Merginų prekybos verslą Ežero gatvėje su žmona bei dviem „kolegomis” sukęs vyras slapstosi apie mėnesį. Anot Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, prostitutėmis dirbo merginos iš provincijos. Kai kurios iš jų buvo nepilnametės.

Teismai užversti skundais

Šiaulių apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai minėtą prostitucijos „verslą” nutraukė 2006-aisiais. Galutinį nuosprendį vyrai išgirdo vos daugiau nei prieš mėnesį. Šiaulių apygardos teismas D. Kazlauską trejiems metams pasiuntė už grotų. Vyras apskundė nuosprendį Lietuvos apeliaciniam teismui. D. Kazlauskas tąkart sulaukė teismo malonės: laisvės atėmimo bausmė jam pakeista į laisvės apribojimą dvejiems metams. Šis nuosprendis papiktino prokurorus. Jų pateiktą skundą nagrinėjo Lietuvos aukščiausiasis teismas. Pastarasis paliko galioti Šiaulių apygardos teismo nuosprendį - D. Kazlauskas belangėn pasiųstas trejiems metams.

Anot G. Smagriūnienės, pagrindinis pragyvenimo iš prostitucijos iniciatorius buvo būtent D. Kazlaukas. „Jis su draugu „audė” mintį, kaip susirasti merginų, kurios dirbtų prostitutėmis ir uždirbtų jiems pinigų”, - teigia atstovė spaudai.
„Plaštakės” plušo savo noru

2006-ųjų vasarą Ežero gatvėje juodam verslui išnuomotas butas. Čia darbavosi penkios merginos iš Šiaulių apskrities kaimų, trys iš jų buvo nepilnametės. Nustatyta, kad savo kūną merginos pardavinėjo savo noru, sąmoningai, - esą jokios sutenerių prievartos nebuvo. „Plaštakės” policijos pareigūnams pripažino, kad į prostituciją jos žiūrėjo kaip į normalų būdą užsidirbti pinigų.

Prostitucijos „versle” D. Kazlausko žmona Ramutė savo kūnu neprekiavo, jai pavestos „administratorės” pareigos. Svarbiausias moters rūpestis buvo prostitučių klientų paieška. Sekso ištroškusių vyrų Ramutė ieškodavo per vietinę televiziją. „Administratorė” į televiziją siuntinėdavo žinutes. Jose buvo skelbiama, kad mergina ieško dosnaus vyruko. Panašu, kad tokių vyrų netrūko. Sulaukusi skambučio, interesantui pasakydavo intymių paslaugų kainą ir pranešdavo, kad jis galės pasirinkti vieną iš penkių jam patikusių merginų bei nurodydavo konkretų adresą.

Ramutė sekso ištroškusius vyrus pasitikdavo kieme ir palydėdavo į butą. Ji paimdavo klientų pinigus ir stebėdavo, kad sekso seansas neviršytų sutarto laiko. Jeigu klientas užsibūdavo ilgiau, Ramutė jį paragindavo išeiti arba papildomai susimokėti.

Už pusvalandį sekso į „plaštakės” kišenę – 10 litų

Pusvalandis sekso paslaugų su „plaštakėmis” vyrams kainuodavo 50 litų, valanda – 80. Jeigu klientas panorėdavo su savo „išrinktąja” praleisti visą naktį, jam reikėdavo atseikėti nuo 200 iki pustrečio šimto litų. Beje, pačioms merginoms atitekdavo tik penktadalis pinigų, pavyzdžiui, už pusvalandį trukusias sekso paslaugas merginoms nubyrėdavo tik vargani 10 litų. Kitus pinigus pasidalindavo trys minėti žmonės.

Gaunamas pajamas „administratorė” kruopščiai registruodavo ir sąrašą atiduodavo sutuoktiniui D. Kazlauskui. Su nemokiais klientais kilusius konfliktus spręsdavo pačių pareigūnų „apsaugininku” vadinamas Petras Pulkauskas.

„Administratorė” sulaukė švelnios bausmės

„Plaštakės” pareigūnams pasakojo, kad klientų netrūkdavo visą parą. Viena iš penkių merginų teigė, kad darbas jai ne itin patiko, nes pavargdavo nuo klientų. Vienos merginos suteneriams plušo mėnesį, kitos – du. Anot atstovės spaudai, priklausomai nuo to skyrėsi ir merginų atlyginimai. Merginos, tenkindamos vyrų erotines fantazijas, užsidirbo nuo tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų.

Už pelnymąsi iš prostitucijos „administratorei” R. Kazlauskienei teismas skyrė beveik 16 tūkstančių litų baudą. Petras Pulkauskas laisvės neteko vieneriems metams ir šešiems mėnesiams, teismo nuosprendžio vykdymą atidedant dvejiems metams. Andrius Pranauskas, subendrinus pastarąją bausmę su bausme, skirta už plėšimą, belangėn pasiųstas šešeriems metams ir šešiems mėnesiams.

 

Į viršų