Asta VOLKOVAITĖ
Užvakar apie 19 valandą Dainų gatvėje penkiasdešimtmetė šiaulietė V. K. sulaukė telefoninio sukčiaus skambučio. Pašnekovas pranešė, kad moters sūnus sužalojo žmogų ir už tariamos atsakomybės išvengimą paprašė sumokėti 5 tūkstančius litų. Šiaulietei kilo įtarimų, kad tai gali būti apgaulė, tad paskambino policijos pareigūnams ir pranešė apie galimą sukčiaus ataką. Pinigų atvykusį atsiimti žmogų sučiupo teisėtvarkos sergėtojai.

Septyniolikmetis įtariamasis M. Č. sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Anot Šiaulių apygardos prokuratūros atstovų, nepilnamečiui suėmimas dar nėra skirtas.

Primename, kad prieš porą dienų sulaikytas 21-erių metų telefoniniu sukčiavimu įtariamas E. G. Vaikinas praėjusį savaitgalį paskambino pensinio amžiaus šiaulietei, prisistatė policijos pareigūnu ir pranešė, kad neva jos artimas giminaitis avarijoje sužalojo žmogų. Už tariamos atsakomybės išvengimą apsimetėlis pareigūnas paprašė 3 tūkstančių litų. Sulygti pinigai sukčiaus nepasiekė, jų pasiimti atėjusio pasiuntinuko jau laukė policijos pareigūnai.

Į viršų