Asta VOLKOVAITĖ
Vakar Šiaulių miesto apylinkės teisme nuosprendį išgirdo keturi jaunuoliai. 21-erių šiaulietis Konstantinas Kajat ir 22-ejų Anykščių rajono gyventojas Andrius Chodarcevičius buvo kaltinami alaus statinės vagyste, šiaulietis Erikas Majauskas – bendrininkavimu, padedant nugvelbti minėtą statinę. Jų draugui, 21-erių metų Anykščių rajono gyventojui Justinui Pekarskiui, inkriminuotas viešosios tvarkos pažeidimas.

Naktį iš lapkričio 3-iosios į 4-ąją Žvejų skersgatvyje ilgapirščiai iš čia įsikūrusios parduotuvės- alaus baro „Žibutė” nugvelbė 50 litrų alaus statinę. Vagys į visą parą dirbantį alubarį įsmuko išlaužę tarnybinių patalpų duris ir medinės sienos pertvarą. Ilgapirščiai savo laimikio nespėjo toli nunešti,  pardavėja iškvietė policiją. Viešosios policijos saugos tarnybos darbuotojai įvykio vietoje sučiupo tris jaunuolius.

Parduotuvės administracija nuostolius įvertino 500 litų: alaus statinę įvertino - 300 litų, o alų - 200 litų.

Byla išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka. Kaltinamieji pripažino savo kaltę ir susitaikė su nukentėjusiąja S. D. bei atlygino nuostolius. Teismas atsižvelgė ir į tai, kad visi kaltinamieji nebuvo teisti.

J. Pekarskiui ir kitiems trims „bendražygiams” baudžiamosios bylos nutrauktos. J. Pekarskiui teismas skyrė 40 valandų neatlygintinų darbų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse ir nevalstybinėse įstaigose, A. Chodarcevičiui – 80 valandų, A. Majauskui – 60 valandų. K. Kajat turės sumokėti 650 litų į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą. Vaikinai sulaukė teismo įspėjimo, – jeigu per metus padarys nusikaltimą, ši baudžiamoji byla gali būti atnaujinta.

Nuosprendis nuo jo įsiteisėjimo pradžios per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Į viršų