Šie blynai iškepa stori, purūs ir labai skanūs, tad rekomenduoju!

Mielinių blynų gamybai reikės: 25 gramų šviežių mielių (arba 8-9 g sausų), 3 šaukštų cukraus, 0,5 litro pieno, 2 kiaušinių, didelės saujos razinų, žiupsnelio druskos, miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo.

Mieles sumaišykite su šauktu cukraus. Užpilkite šiltu pienu, supilkite paplaktus kiaušinius, likusius 2 šaukštus cukraus ir viską išmaišykite. Tada suberkite išbrinkintas razinas. Maišant berkite miltus. Blynų tešla turi būti grietinės tirštumo. Uždenkite maistine plėvele arba rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės, pakils. Kepkite ant įkaitinto aliejaus dedant po šaukštą paruoštos tešlos. Skanaus!

Į viršų