facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

Labai populiarus užkandis – duonos lazdelės, o jei dar keptos namuose, visi valgys pasigardžiuodami.

Lazdelių gamybai reikės: 1 puodelio (200 ml) šilto vandens, ketvirtadalio šaukštelio sausų mielių, žiupsnelio cukraus, 2 puodelių miltų, 1 šaukštelio druskos,1 šaukštelio česnako miltelių, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 2 šaukštelių norimų prieskonių lazdelėms.

Sumaišykite šiltą vandenį su mielėmis ir cukrumi palikite pastovėti, kol suputos. Tada dubenyje sumaišykite miltus su pakilusiomis mielėmis ir palikite, kol tešla paliks minkšta ir elastinga. Tada suberkite druską, česnako miltelius, supilkite alyvuogių aliejų. Atskirkite tešlą į dvi dalis ir į jas įmaišykite norimų prieskonių. Viską gerai išminkykite, uždenkite maisto plėvele ir palikite pakilti bent 45 minutes.

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Atgnybkite nedidelį gabalėlį tešlos, iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis tešlą. Tada lazdeles sudėkite į skardą ir kepkite ~ 30–40 minučių, kol gražiai paruduos.

Išimkite iš orkaitės ir lazdeles atvėsinkite ant grotelių. Galite jas mirkyti į pašildytą tepamą sūrelį, tai labai skanu, pamėginkite. Skanaus.

Į viršų