Tai mano vienas skaniausių kibinų receptų, kuriuos siūlau pamėginti išsikepti ir jums, mielieji skaitytojai.

Kibinų gamybai reikės: 200 gramų sviesto, 1 kilogramo miltų, 1 pakelio sausų mielių, 6 kiaušinių trynių, 0,5 stiklinės kefyro, 500 mililitrų grietinės. Įdarui: 1 kilogramo maltos kiaulienos, 1 kiaušinio, 4 didelių svogūnų, druskos, pipirų.

Pirmiausia reikia pasigaminti tešlą, kad ji galėtų pakilti. Miltus išmaišykite su sausomis mielėmis ir druska. Tada supilkite kiaušinių trynius, kefyrą, kambario temperatūros sviestą, grietinę ir viską išmaišykite. Išminkius vientisą tešlą, ją palikite kilti šiltoje vietoje. Jei skubate, įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių ir joje 10 minučių kildinkite tešlą.
Kol tešla kils, pasiruoškite įdarą. Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūnus ir sudėkite juos į mėsą. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį r gerai išmaišykite. Kad būtų lengviau ir paprasčiau, iš tešlos ir mėsos išskirstykite vienodo dydžio 25–26 kukulių vienetus. Taip užsitikrinsite, kad nei liks, nei trūks mėsytės ar tešlos kibinams. Iš kiekvieno tešlos kukulio iškočiokite nelabai plonus paplotėlius, kad nesutrūktų apačia ir neišbėgtų kepimo metu visos sultys. Kibinams tiesiog privalu būti sultingiems. Prieš kišant į 200ºC orkaitę, kibinus aptepkite išplaktu kiaušiniu. Štai ir jums nerealiai skanios vaišės draugams ir artimiesiems. Kibinai patiks ir Užgavėnių šventės dalyviams. Patarimas – karštas kibinas ir puodelis skanaus buljono puikus derinys sotiems pusryčiams ar net pietums. Skanaus Jums.

Į viršų